Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Maskáčová Sparta bavila. Užili jsme si to, smál se hrdina Pöpperle

Sport

  15:13
PRAHA - Hokejisté Sparty si užili pátý ročník akce Sparta vzdává hold složkám Integrovaného záchranného systému. Před druhou nejvyšší návštěvou sezony 13.038 diváků znovu v sezoně jasně přehrály Karlovy Vary, potěšili své fanoušky pěti góly i desátým čistým kontem brankáře Tomáše Pöpperleho v sezoně. Lídr tabulky se představil ve speciálních dresech, které půjdou do dražby. Ve vojenském byl i realizační tým Sparty.

Hokejisté Sparty nastoupili ve speciálních maskáčových dresech foto: ČTK

Přestože byl v hodnosti vojína v záloze, velel střídačce Josef Jandač. "Mě vlastně z vojny vyhodili, protože jsme neudělal test, že jsem nevěděl, jaký olej se lije do tanku. A dvakrát jsem přišel špatně ostříhanej," usmíval se Jandač, který se oblékl do uniformy po dlouhé době. "Naposledy jsem to měl na sobě, když jsem byl na vysoké škole. Chodili jsme do Motola, bylo to ještě před revolucí," zavzpomínal.

V kabině vzbudilo mundúr trenérské týmu pobavení. "Hráči taky nastoupili v jiném. Trošku jsme se zasmáli a pak si řekli, že se musíme koncentrovat do hry. Je to zvláštní být ve vojenském obleku na střídačce. Vzdali jsme hold u tímto způsobem a bylo to možná trošku zpestření," doplnil Jandač.

Trenér Josef Jandač na lavičce Sparty

Gólman Tomáš Pöpperle přiznal, že se bavil. "Když jsem se podíval na střídačku, tam jsem se smál. Před zápasem byla show, bylo ze začátku těžký se do toho dostat, ale postupem času do bylo dobrý. Všechno dopadlo úplně ideálně podle představ," pochvaloval si Pöpperle.

"Užívali jsem si to, bylo zase 13 tisíc lidí. Celá akce byla dobře zpracovaná, dali si na tom všichni záležet. My jsme se snažili, abychom nedopustili tady nějaké faux pas. Výsledek 5:0 před plným stadionem je super."

Dresy půjdou do dražby

Jediná nula teď chybí Pöpperlemu k vyrovnání současného spoluhráče Romana Málka, který v sezoně 2002/03 udržel 11 čistých kont v základní části v dresu Slavie. "Desítka už je hezká. Jsem blízko vyrovnání. Je ještě osm zápasů, tak uvidíme, jestli Máliče (Málka) vyrovnám," doplnil Pöpperle.

Útočník Lukáš Pech si další ze zápasů proti Karlovým Varům, odkud loni v létě do Sparty přišel, užil. "Byla výborná atmosféra. Hlavně jsme vzdali hold záchranářům a všem lidem, kteří zachraňují životy a pomáhají. Byla to skvělá akce. Zažívám to poprvé a užíval jsem si to," prohlásil Pech.

Dresy sparťanů z dnešního zápasu půjdou do dražby a výtěžek poputuje ve prospěch Nadace policistů a hasičů. Pech se pokusí vlastní dres získat pro sebe. "Budu to šponovat co nejvíc, chci si ho koupit. Ale uvidím, jestli nepřijde nějakej blázen a bude tam střílet vysoký částky. Chtěl bych ho do sbírky. Mám většinu svých dresů na památku, až jednou skončím. Ten dnešní je unikátní a nádhernej," dodal Pech.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...