Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zkrat v extralize. Plutnar kousl soupeře, incident řeší disciplinární komise

Karlovarský obránce Michal Plutnar. foto: Profimedia.cz

Kromě vyrovnané partie, solidních výkonů obou brankářů a skvělé atmosféry přineslo první západočeské derby nové extraligové sezony i jeden bizarní moment, který nemá ve sportovním prostředí co pohledávat. Karlovarský hokejista Michal Plutnar kousl plzeňského Jana Piskáčka, situací se zabývá disciplinární komise.
  17:09aktualizováno  20:14

K incidentu došlo v prostředním dějství za stavu 2:1 pro Karlovy Vary. Oba hráči se u mantinelu zaklesli do osobního souboje, Piskáček si před protivníkem na chvíli nechal ruku.

Záběry ukazují, jak se Plutnar ve snaze dostat ke kotouči zakousl do ruky plzeňského beka, jenž se po něm okamžitě ohnal, ale poté se opět raději věnoval hře.

Podívejte se na inkriminovaný moment z utkání Plzeň - Karlovy Vary.

Karlovarský hokejista Piskáčka krátce po zápase kontaktoval a omluvil se mu. „Celá věc mě moc mrzí a rozhodně v ní nebyl žádný úmysl. Chtěl bych se omluvit jak našemu soupeři a klubu, tak i vedení našeho klubu a fanouškům,“ uvedl v prohlášení na klubovém webu.

Video z celé situace se objevilo na sociální síti X, kde jej sdílel také plzeňský kapitán Jakub Lev. Nechybí ani fotografie modřiny a kousance, který si Piskáček ze souboje odnesl.

Právě zde si incidentu všimli i zástupci disciplinární komise. Její šéf Viktor Ujčík pro iDNES.cz potvrdil: „Zabýváme se tím.“

Zároveň doplnil, že se jednalo o velmi těžko postřehnutelný moment. Proto není divu, že si hlavní rozhodčí Antonín Jeřábek a Jiří Ondráček ničeho nevšimli.

Pokud by málokdy vídaný zkrat přímo na ledě zaznamenali, Plutnar by v zápase dohrál. V nejnovějším vydání Pravidel Českého hokeje se totiž kousnutí protihráče podle bodu 23.8. řadí mezi „jiné přestupky, které mohou vést k uložení osobního trestu do konce utkání.“

Podle vyjádření karlovarského klubu si Plutnar po utkání nebyl vědom toho, že by Piskáčka během souboje kousl. Kontaktoval ho ale a omluvil se mu. „Celá věc mě moc mrzí a rozhodně v ní nebyl žádný úmysl. Chtěl bych se omluvit jak našemu soupeři a klubu, tak i vedení našeho klubu a fanouškům,“ uvedl devětadvacetiletý hráč.

V hokeji jde o dosud nevídanou záležitost. Stejným prohřeškem se proslavil především fotbalista Luis Suárez, který během kariéry kousl soupeře hned třikrát.

Posledního incidentu se dopustil na mistrovství světa v roce 2014, tehdy to odnesl italský stoper Giorgio Chiellini. Uruguayský útočník posléze vyfasoval zákaz činnosti na čtyři měsíce a stopku na devět zápasů v reprezentaci. Navíc musel pokutu ve výši dvou milionů korun.

Bude zajímavé sledovat, s jak vysokým trestem vyvázne Plutnar.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!