Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Milan Hejduk dál pálí ostrými

Sport

  9:08
NEW YORK - Hokejisté Buffala zvítězili v pondělním utkání NHL na ledě New Jersey 2:0 a připsali si osmou výhru z dvanácti zápasů v nové sezoně. Na obě branky přihrál český obránce Jaroslav Špaček, jednu asistenci si připsal útočník Aleš Kotalík. Brankář Šavlí Ryan Miller zlikvidoval 24 střel a podruhé za sebou vychytal čisté konto.

MIlan Hejduk (vpravo) a Paul Stastny. foto: ČTK

Devils se museli poprvé po 57 zápasech obejít bez brankářské jedničky Martina Brodeura, který má zraněné rameno. Náhradník Kevin Weekes jej důstojně zastoupil a dlouho odolával náporu Buffala. Poprvé kapituloval až po pokusu Jasona Pominvilla v přesilovce Sabres v poslední minutě první třetiny, kterou hosté vyhráli na střely 20:3. Druhý gól pak do jeho sítě přidal v 48. minutě Patrick Kaleta.

"Na začátku zápasu chytal Weekes fantasticky, v první třetině předvedl takových sedm skvělých zákroků a držel Devils ve hře. Nebýt jeho, zápas by byl rozhodnutý daleko dřív," prohlásil trenér vítězů Lindy Ruff.

Ďáblové působili bez Brodeura nejistě, v první třetině měli pět dvouminutových trestů. A na poslední dva doplatili: Pominville skóroval po Špačkově přihrávce sekundu po vypršení přesilovky pěti proti třem. "Dobře jsme si vyměňovali puky a Špaček to udělal výborně. Naznačil střelu a pak mi puk krásně předložil na ránu z voleje," pochválil Pominville českého zadáka.

Útočník Devils John Madden láteřil, že v první třetině domácí vůbec nehráli. "Stáli jsme a jenom koukali. Z toho pramenila i ta častá vyloučení. Naprosto nic nám nevycházelo," konstatoval Madden, jehož tým prohrál počtvrté z posledních pěti zápasů. Ve zbytku utkání se hokejisté New Jersey osmělili, ale nedokázali vyzrát na vynikajícího Millera, jenž v sobotu 29 zákroky zastavil i hráče Washingtonu.

Útočník Milan Hejduk z Colorada vstřelil v utkání s Chicagem už svou osmou branku v sezoně, pouze jí ale zmírnil vysokou porážku Avalanche 2:6. O třetí vítězství Blackhawks za sebou se dvěma góly a asistencí zasloužili Patrick Sharp a Andrew Ladd.

Chicago tak prodloužilo svou domácí neporazitelnost na sedm zápasů a prožívá nejlepší vstup do sezony od ročníku 2001/02, v němž jedinkrát za posledních deset let postoupilo do play off. "Na vlastním ledě zatím hrajeme výborně. Soupeři začínají mít z naší haly respekt," prohlásil Ladd.

Kouč Chicaga Joel Quenneville, jenž 16. října po pouhých čtyřech utkáních nahradil na střídačce Denise Savarda, se poprvé postavil proti svému bývalému týmu, který vedl ještě v minulé sezoně. Blackhawks pod jeho vedením vyhráli pátý z osmi zápasů.

Divokou přestřelku viděli diváci v New Yorku v souboji Islanders s Columbusem. Po bezbrankové první třetině získali domácí v druhém dějství vedení 3:0, v třetí třetině ale třikrát kapitulovali a o náskok přišli. O vítězství Islanders 4:3 rozhodl ve čtvrté minutě prodloužení svou druhou trefou v utkání obránce Chris Campoli.

DNEŠNÍ ZÁPASY:
New Jersey - Buffalo 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky: 20. Pominville (Špaček, Kotalík), 48. Kaleta (Špaček). Střely na branku: 24:30. Diváci: 10.567.

Chicago - Colorado 6:2 (0:1, 2:0, 4:1)
Branky: 24. a 56. Ladd, 51. a 58. Sharp, 38. Brouwer, 42. C. Barker - 17. Guite, 43. Hejduk. Střely na branku: 37:26. Diváci: 21.142.

NY Islanders - Columbus 4:3 v prodl. (0:0, 3:0, 0:3 - 1:0)
Branky: 35. a 64. Campoli, 24. Park, 31. Guerin - 45. a 52. Umberger, 44. Methot (Novotný). Střely na branku: 29:34. Diváci: 10.184.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!