Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Lucicovi hrozí obžaloba. Manželka si zavolala pomoc, pak změnila výpověď

Kanadský útočník Milan Lucic. foto: AP

Hokejista Milan Lucic má zaděláno na problém, s největší pravděpodobností bude obžalován z napadení. Útočník Bostonu s bohatými zkušenostmi z NHL byl zatčen v noci na sobotu. Jeho manželka zavolala na tísňovou linku s tím, že se ji pokusil udusit.
  12:37

Nyní se k incidentu vyjádřila i bostonská policie. Ve zprávě uvedla, že kapitán zlatého kanadského týmu z letošního světového šampionátu v Rize a Tampere byl při zásahu opilý.

Jeho manželka Brittany v telefonu uvedla, že se ji snažil udusit, ale po příjezdu zásahové jednotky výpověď změnila. Prý ji Lucic jen tahal za vlasy a dusit se ji nepokusil.

Pětatřicetiletý útočník byl zatčen kvůli podezření z napadení a ublížení na zdraví člena rodiny, za což mu hrozí maximální trest dva a půl roku vězení. V klubu dostal volno na dobu neurčitou.

„O incidentu víme a bereme ho vážně, Lucicově rodině poskytneme veškerou podporu a víc to komentovat nebudeme,“ stálo v prohlášení Bruins.

„My hlavně příliš informací nevíme. Nejdůležitější je, že jsme tu jedna rodina a máme k sobě vážně blízko, takže nás samozřejmě znepokojilo, čím si prochází. Není lehké to sledovat. Ale Brittany, děti a sám Looche, se kterým se přátelíme už opravdu dlouho, mají naši plnou podporu,“ doplnil kapitán Brad Marchand.

David Pastrňák (vlevo) z Bostonu se raduje z gólu se spoluhráčem Milanem Lucicem.

Lucice už v minulosti vyslýchala policie kvůli hádce na veřejnosti se stejnou ženou, která byla tehdy ještě jeho přítelkyní. Přítomnost policie ve svém domě nenesl kanadský útočník dobře, údajně měl rozbít telefon o zem se slovy: „Víte, kdo já jsem?“

V hokejovém prostředí má spoluhráč Davida Pastrňáka pověst dříče a lídra, který od ostatních vyžaduje maximální úsilí při tréninku i v zápasech.

Nejúspěšnější období v kariéře prožil v Bostonu, kam se v červenci vrátil po dlouhých osmi letech. Mezitím působil v Los Angeles, Edmontonu a Calgary.

Od konce října figuroval na seznamu dlouhodobě zraněných hráčů kvůli problémům s kotníkem, v této sezoně stihl odehrát jen čtyři zápasy s bilancí 0+2.

Zatím není jasné, kdy přidá další.

Autoři: ,