Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Minnesota a Florida zatím ostrouhají. NHL pro příští sezonu ruší Winter Classic i Utkání hvězd

Sport

  0:19
New York - Přetrvávající koronavirová krize donutila NHL k rozhodnutí zrušit zápas pod širým nebem v první den roku 2021 i Utkání hvězd. Vedení soutěže o tom dnes informovalo s tím, že zásadní krok neznamená, že by se NHL vzdávala cíle zahájit sezonu zkraje roku, jak bylo nedávno oznámeno.

NHL ruší Winter Classic i Utkání hvězd. foto: ČTK/AP

Akce Winter Classic se měla odehrát v Minneapolis, na baseballovém stadionu Target Field měli nastoupit hráči domácí Minnesoty a celku St. Louis. Utkání hvězd NHL se chystal ve své hale BBT Center v Sunrise hostit celek Florida Panthers, 66. ročník tradiční exhibice byl plánován na poslední lednový víkend.

Steven Stamkos pomohl Tampě k druhému vítězství ve finálové sérii NHL.
Teuvo Teravainen (86), James Reimer (47).

„S ohledem na nejistotu, kdy budeme moct znovu přivítat naše fanoušky zpátky v arénách na zápasech, jsme cítili, že v této době bude moudrým rozhodnutím odložit tyto sváteční hokejové události až na rok 2022, aby si je fanoušci mohli vychutnat osobně. Právě za takovým účelem se také konají a díky fanouškům mají úspěch,“ řekl výkonný viceprezident NHL Steve Mayer.

Vedení ligy ujistilo, že se chce do Minnesoty i na Floridu vrátit, aby organizátoři nebyli o mimořádné akce ochuzeni. 

Chára stále nepodepsal novou smlouvu s Bostonem. Podle agenta „zvažuje všechny možnosti“

„NHL nám dala všechny indicie, že Winter Classic se k nám vrátí, jakmile to bude bezpečné a naši fanoušci si budou moct vše naplno užít,“ řekl prezident týmu Wild Matt Majka. „A my se na ten den moc těšíme,“ dodal. 

Hráči v příštím ročníku nejlepší hokejové ligy světa patrně také přijdou o pětidenní pauzu, kterou měli v posledních sezonách v období kolem Utkání hvězd. 

Očekává se, že při snaze zachovat plný rozsah 82 zápasů základní části bude program hodně zhuštěný s cílem neprotahovat ročník do letního období.

Autor: