Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejistky utrpěly na MS druhou porážku, neskórovaly ani proti Kanadě

Kanaďanka Kristin O'Neill zkouší ohrozit českou brankářku Klaru Peslarovou. foto: ČTK

České hokejistky prohrály na mistrovství světa v Utice s Kanadou 0:5 a připsaly si druhý nezdar za sebou bez vstřelené branky. Poté, co v sobotu neuspěly proti úřadujícím šampionkám z USA, nestačily ani na obhájkyně stříbrných medailí. Kanaďanky si rozhodující tříbrankový náskok vypracovaly v první třetině, ve které měly drtivou převahu. Dvěma góly a asistencí se pod jejich výhru podepsala Kristin O’Neillová.
  0:12

Zámořské hráčky do utkání vstoupily výborně a již ve 2. minutě Staceyová nastřelila tyč. O pár sekund později brankářka Peslarová již tolik štěstí neměla a pohotově dorážející Serdachnyová posunula Kanadu do vedení. Češky poté se štěstím přestály dvě oslabení, v 9. minutě ale při signalizované početní výhodě inkasovaly. Poprvé se prosadila O’Neillová.

Kanaďanky měly drtivou převahu a český tým téměř nepouštěly z obranného pásma. Sice nevyužily další přesilovku, ještě v první třetině ale opět skórovala O’Neillová.

Kanada – Česko

Utkání hokejového MS v podrobné reportáži

Na přelomu první a druhé části si Češky zahrály poprvé přesilovou hru, brankářku Desbiensovou ale neohrozily. Obraz hry se neměnil, Peslarová ale již nemusela čelit tolika střeleckým pokusům soupeřek. Ve 25. minutě ji přesto překonala od modré čáry Fastová.

Až poté si první šanci vytvořily Češky. Snížit mohla ve 32. minutě Vanišová, brejk ale nezakončila ideálně. Desbiensová byla i přes minimum práce pozorná a ve třetí třetině si poradila s pokusem Šapovalivové.

Dobře chytala i Peslarová, přesto ve 46. minutě opět inkasovala, když ji po samostatné akci překonala Staceyová. Dva tisíce fanoušků již další branku nevidělo. Češky tak jednoznačně prohrály i druhý vzájemný zápas s Kanadou, na loňském MS skončilo jejich premiérové měření sil 1:5.

Poslední utkání v základní skupině čeká český výběr v úterý, kdy se od 21:00 SELČ střetne se Švýcarskem.

Mistrovství světa žen
Skupina A 7. 4. 2024 21:00
Kanada Kanada : Česko Česko 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Góly:
02:06 Serdachnyová (O'Neillová)
09:00 O'Neillová (Nurseová)
17:30 O'Neillová
24:32 Fastová (Rattrayová, Nurseová)
45:44 Staceyová (Larocqueová)
Góly:
Sestavy:
Desbiensová (Campbellová) – Larocqueová, Fastová, Sheltonová, Ambroseová, Bellová, N. Goslingová, Bourbonnaisová – Fillierová, Jennerová (A), Poulinová (C) – Nurseová, Spoonerová, Maltaisová – Staceyová, Clarková, Turnbullová (A) – O'Neillová, J. Goslingová, Serdachnyová – Rattrayová.
Sestavy:
Peslarová (Škodová) – Tejralová (C), Pejšová, Čajanová, Radová, Trnková, Kosinová, Jandušíková – Křízová (A), Hymlárová, Vanišová – Šapovalivová, Pejzlová (A), Mlýnková – Kalová, Přibylová, Neubauerová – Čabelová, Pištěková, Plosová.

Rozhodčí: Doyleová, Hillerová (obě USA) – Bucknerová (USA), Cheyrouxová (FRA)

Počet diváků: 2004

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,