Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Mladá Boleslav postoupila do extraligy

Sport

  22:17
ÚSTÍ NAD LABEM - Hokejisté Mladé Boleslavi slaví postup do extraligy. V dnešním pátém utkání baráže o nejvyšší soutěž zvítězili na ledě Ústí nad Labem 7:1 a po čtyřech výhrách za sebou ovládli sérii 4:1 na zápasy.

Extraliga volá! foto: ČTK

Středočechy nasměrovaly k postupu tři branky do 14. minuty utkání a po snížení Františka Mrázka v závěru úvodního dějství definitivně rozhodli dvěma góly v druhé části.

Na soupisce Ústí chyběli brankář Přikryl, obránce Zápotočný a útočníci Janků, Václav Novák, Hašek a Káňa, kteří byli posláni po čtvrteční porážce v Mladé Boleslavi vedením předčasně na dovolenou. Mezi tuto skupinu patří i forvard Pazourek, jemuž by ale ve startu zabránil i třízápasový trest za faul na beka Schnabela. Pro něj skončila sezona také ve čtvrtek, protože musí se zlomeným zápěstím na operaci.

Rozpoložení hráčů Slovanu po třech porážkách a čistce v týmu bylo znatelné a ukázaly jej především úvodní dvě inkasované branky.

Necelých deset minut před koncem hodili domácí fanoušci na ledě světlice a ledovou plochu musela upravit rolba. Potom měli hosté výhodu dvou mužů v poli celé dvě minuty a Šebesta zvýšil už na 6:1. Po dalších faulech hráli domácí další oslabení ve třech a Handlovský dokonal debakl Ústí. S koncem utkání mohli Mladoboleslavští zahájit bouřlivé oslavy postupu.

Autor:

Pronájem bytu 2+kk
Pronájem bytu 2+kk

Nové Dvory-Podhůří, Frýdek-Místek - Frýdek
12 500 Kč/měsíc