Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Montreal ve Stanley cupu končí

Sport

  7:53
MOTREAL - Hokejisté Philadelphie zvítězili v pátém utkání druhého kola play off NHL na ledě Montrealu 6:4, vyhráli sérii 4:1 na zápasy a zajistili si účast ve finále Východní konference.

Radost Letců z postupu. foto: ČTK

Domácí Canadiens přitom začali zápas o přežití dobře a i díky gólu Tomáše Plekance vedli v polovině druhé třetiny 3:1, pak však Flyers skóre bleskově otočili třemi góly během tří minut. Montrealu se ještě povedlo v třetí třetině vyrovnat, tři minuty před koncem základní hrací doby však vyprodanou halu Centre Bell zmrazil rozhodujícím gólem Scottie Upshall, výhru Letců pojistil trefou do prázdné branky Mike Knuble.

Video

Philadelphia se o postup do finále Stanleyova poháru v dalším kole utká s vítězem série Pittsburgh - New York Rangers. Z vyřazení Montrealu může těžit česká reprezentace na mistrovství světa, kde by vedle Plekance mohl národní mužstvo posílit také obránce Roman Hamrlík.

Výsledek - 2. kolo play off hokejové NHL:

Východní konference - 5. zápas:

Montreal - Philadelphia 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)

Branky: 5. Plekanec, 12. Kovaljov, 29. Higgins, 43. A. Kosticyn (Plekanec) - 11. a 36. Umberger, 35. M. Richards, 38. Hartnell, 57. Upshall, 60. Knuble. Střely na branku: 35:37. Diváci: 21.273. Konečný stav série: 1:4.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!