Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Dlouhé fronty, vstupenky na Čechy zmizely. O hokejové MS je velký zájem

Čeští fanoušci v hledišti během MS v hokeji 2015 v Praze. foto: Profimedia.cz

V 10 hodin oficiálně začal internetový prodej vstupenek na květnové hokejové mistrovství světa, které bude hostit Praha a Ostrava. Ihned se přihlásily tisícovky zájemců, v sítích operátorů se tvořily dlouhé fronty, ale k výrazným komplikacím oproti domácímu šampionátu v roce 2015 nedošlo. Dostupné lístky na všechny zápasy českého týmu ve skupině, které šly v úterý do prodeje, zmizely za 90 minut.
  12:55aktualizováno  13:26

„Potvrdilo se, že zájem o mistrovství světa a primárně české zápasy, bude extrémní, což ukazovala již fronta (na webech operátorů) na začátku prodeje v deset hodin,“ řekl mediální a PR manažer šampionátu Miloš Židík pro ČTK.

Doposud bylo zakoupeno přes 250 tisíc vstupenek, v předprodeji dostupné lístky na Čechy jsou pryč. Zápasy národního týmu ale ještě nejsou zcela vyprodané.

„Další lístky z technických blokací budeme do prodeje uvolňovat. Prodej tak určitě nekončí, ale naopak začíná. Věříme, že fanoušci, kteří si nestihli koupit lístky na české zápasy, nebo neměli štěstí, tak uspějí v dalších prodejích, uvedl Židík.

Hned v první vteřině úterního předprodeje evidoval server Ticketportal takřka 14 tisíc fanoušků, po půl hodině se ve frontě vyskytovalo už více než 27 tisíc lidí.

„Realita zájmu o vstupenky na MS v hokeji v ČR,“ okomentoval situaci na sociální síti X tiskový mluvčí reprezentace Ondřej Kalát.

Když Praha a Ostrava hostily šampionát posledně, předprodej vstupenek provázelo selhání systému a kritika z řad hokejové veřejnosti. Systémy kolabovaly, na spoustu čekajících se nedostalo.

15. srpna 2023

Tentokrát se situace obešla bez výraznějších komplikací. „Jsme rádi, že prodejní systémy ticket operátorů zvládly velký nápor a během úvodních hodin jsme neměli žádné výpadky,“ uvedl v tiskové zprávě manažer ticketingu Martin Gremlica.

Někteří fanoušci i tak hlásili drobné zádrhely. Ať už měli zájem o utkání pražské či ostravské skupiny, systém je automaticky zařadil do jedné fronty, z níž někteří po dlouhém čekání vypadli.

„Byl jsem 3700. v pořadí, frontu jsem si vystál. A když už jsem se dostal na řadu, vyhodilo mě to kvůli neaktivitě, takže jsem musel obnovit stránku. A co se nestalo? Byl jsem následně 28000., dokonalý,“ napsal zklamaně jeden ze zájemců.

Neměli jste vyhráno, ani pokud na vás přišla řada. Zelené zvýraznění některých sektorů sice naznačovalo volné vstupenky, ale po kliknutí jste zjistili, že sedadla už jsou obsazená.

Ne všichni fanoušci ale systém kritizují. „Já prohrál soutěž o vstupenky a v druhém kole jsem byl ve frontě čtyřtisící, odnesl jsem si osm kusů na Rakušany a tři na Švýcary. Pokud se o to člověk zajímal dopředu a registroval se, nebyl problém,“ uvedl další.

Volný prodej odstartoval v úterý v 10 hodin, zájemci byli po výběru konkrétního utkání přesměrováni do prodejního systému jednoho z operátorů.

Lístky na všechny zápasy základní části a obě ostravská čtvrtfinále byly k dispozici v síti Ticketportal, vstupenky na zápasy play off v Praze prodávala společnost Ticketmaster.

Ceny denních balíčků na zápasy českého týmu se pohybují od 2 080 až po 4 880 korun, záleží na atraktivitě soupeře. Ke vstupenkám na jednotlivá utkání se diváci dostanou na začátku ledna.

Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....