Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparťané na hokeji oblékli dresy, fandil i Preciado. Priske prožíval dánské góly

Dánští trenéři fotbalistů Sparty na hokejovém mistrovství světa v Praze. Z gólu Dánska proti Česku se radují hlavní kouč Brian Priske (vpravo), šéf kondiční přípravy Christian Clarup a asistent Lukas Babalola. Vlevo od něj je Clarupův syn Malthe Schmidt, který je brankářem ve sparťanské akademii. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Dopoledne pozápasový trénink v areálu na Strahově, odpoledne společné sledování hokejového duelu mezi Českem a Dánskem na mistrovství světa přímo v O₂ areně. A večer? Sparťanští fotbalisté si den po ligovém vítězství nad Baníkem Ostrava, které je přiblížilo k titulu, užívají.
  19:48

Šampioni z nich mohou být už ve středu večer, pokud druhá Slavia doma v Edenu neporazí třetí Plzeň (výkop v 19:30). Buďte si jistí, že sparťané se na zápas rivalů podívají společně.

Zatím slavili jen góly v pražské O2 areně, kde navštívili duel mezi Českem a Dánskem (7:4). Když se hosté v první třetině ujali vedení, trenér Brian Priske se svými dánskými asistenty Friisem, Clarupem a Babalolou to v jedné z čestných lóží bouřlivě prožívali.

Většina sparťanských fotbalistů navlékla hokejové dresy, ekvádorský obránce Preciado zase exotický zážitek živě sdílel na sociálních sítích.

Sparťanští fotbalisté na utkání hokejového mistrovství světa Česko - Dánsko. Radost z dánského gólu prožívá brankář Peter Vindahl, zcela vlevo v reprezentačním fotbalovém dresu Asger Sörensen. U vytržení jsou ekvádorský bek Ángel Preciado a nigerijský útočník Victor Olatunji (vlevo od Vindahla).

„Je jasné, kdo vyhraje,“ smál se dopředu hlavní sparťanský kouč Priske. „Přece Dánsko!“

„Pro mě to bude poprvé, co se podívám do O2 areny, takže se těším. A večer se snad pořádně prospím,“ pokračoval s úsměvem.

Jak a kde budou sparťané sledovat následné utkání Slavie s Plzní, samozřejmě neprozradil. Pokud v Edenu zvítězí domácí, může Sparta titul získat nejdřív v sobotu, kdy nastoupí ve čtvrtém kole ligové nadstavby v Mladé Boleslavi.

Mistrovská párty však může klidně vypuknout ještě před středeční půlnocí.

Fotbalisté pražské Sparty slaví gól národního týmu proti Dánsku. Hráči připravili pro svého dánského trenéra dres s humorným nápisem „Brian Priske fandí Česku“.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!