Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nasazení mladých hráčů do tréninku bubák nebyl, ale někteří dostali poslední šanci, říká Růžička

Vladimír Růžička a Tomáš Martinec na tréninku Hradce Králové. foto: ČTK

Hradec Králové - Na dopoledním rozbruslení Hradce před úterní dohrávkou s Českými Budějovicemi to vypadalo na razantní změny v sestavě. Po ledě se totiž vedle stálých hráčů týmu prohánělo hned několik vesměs mladých hráčů, kteří hostují v prvoligových týmech. Nakonec žádný z nich v sestavě nefiguroval.
  10:48

Hradečtí trenéři se omezili jen na překopání sestavy tradičních borců. Výstraha zabrala, Hradec po minulých prohrách a matných výkonech vyhrál jednoznačně 6:1.

„Bubák to nebyl, ale někteří hráči dostali poslední šanci,“ komentoval trenér Vladimír Růžička netradiční postup, který před zápasem zvolil.

Na střídačce Hradce Králové (zleva) asistenti trenéra David Kočí, Daniel Branda...
Trenér Hradce Králové Vladimír Růžička (vzadu vpravo).

S týmem tak dopoledne potrénovali například Štohanzl, Síla a Váchal ze spřízněného prvoligového nováčka Kolína, ve Slavii hostující Gaspar, havířovský Dominik Sklenář a junior Naar.

Přestože se do sestavy pro zápas s Českými Budějovicemi ani jeden z nich nedostal a Hradec vysoko vyhrál, šanci získat místo budou mít i v následujících dnech. „Zítra pojedou hrát první ligu a ve čtvrtek je zase budeme mít na tréninku,“ poznamenal kouč Růžička.

Mountfield šel do dohrávky s nepříjemnou bilancí dvou vysokých porážek z konce minulého týdne, které završily jeho neúspěšné období, v němž ze šesti zápasů pět prohrál. Potřeboval tak nutně zabrat, což tentokrát zvládl bez problémů. Českým Budějovicím nastřílel v každé třetině dvě branky, takže tým si mohl oddychnout.

Příští dny ale podle trenéra teprve ukáží, na jak dlouho: „Zahráli jsme tentokrát dobře, ale jedno utkání je málo. Pokud to dál nebude podle našich představ, tak mladí už budou opravdu hrát.“

Přestože si mužstvo s nezvykle provedeným tahem trenérů poradilo tak, jako by se nic nestalo, hráči přiznávali, že odhlédnout od něj nešlo. „Člověk vidí, že se něco děje a pak už je jen na něm, jak k tomu přistoupí,“ řekl například útočník Petr Koukal, pro kterého byl zápas extraligový zápas s pořadovým číslem 800, „zatím se nic nestalo, ale může se stát.“

K jedné změně v Mounfieldu ale vše směřuje už několik dnů. Také v úterý totiž nebyl v sestavě útočník Radovan Pavlík. Borec, který se v uplynulých sezonách stal oporou týmu a zahrál si i v reprezentaci, se do ní nevešel už poněkolikáté a je možné, že brzy zamíří jinam. „Víme, že potřebuje hrát, jeho budoucnost řešíme s agentem,“ připustil generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Autor: