Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

NHL: Frolík pomohl k výhře Calgary. Nahrávku zaznamenal i Hronek

Sport

  7:21aktualizováno  9:07
New York - Útočník Michael Frolík pomohl ve středečním duelu NHL asistencí k výhře Calgary 4:2 nad New Yorkem Islanders. Kladenský rodák bodoval potřetí v řadě. V brance Calgary dostal na úkor Davida Ritticha přednost počtvrté za sebou Mike Smith.

Útočník Michael Frolík pomohl ve středečním duelu NHL asistencí k výhře Calgary 4:2 nad New Yorkem Islanders. foto: AP Photo

Krejčí připravil úvodní gól zápasu. Ve 12. minutě našel od hrazení mezi kruhy Jakea DeBruska a dvaadvacetiletý Kanaďan skóroval v pátém utkání po sobě. Golden Knights do konce první třetiny vyrovnali. Bruins znovu odskočili ve 42. minutě zásluhou Brada Marchanda, jenže už za 27 sekund přišli domácí s odpovědí. Bod navíc zařídil Bostonu útočník David Backes, kterého důvěra trenéra Bruce Cassidyho zaskočila.

Výsledky NHL

Detroit - Chicago 4:5 v prodl. (1:3, 0:1, 3:0 - 0:1)

Branky: 7. a 45. D. Larkin (Hronek), 46. a 59. Athanasiou - 22. a 63. P. Kane, 2. Anisimov, 13. Saad, 17. DeBrincat. Střely na branku: 35:20. Diváci: 18.806. Hvězdy zápasu: 1. A. Mantha, 2. D. Larkin (oba Detroit), 3. DeBrincat (Chicago).

Vegas - Boston 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky: 19. R. Smith, 42. Schmidt - 12. DeBrusk (Krejčí), 42. Marchand, rozhodující sam. nájezd Backes. Střely na branku: 33:27. Diváci: 18.222. Hvězdy zápasu: 1. R. Smith, 2. Schmidt (oba Vegas), 3. Halák (Boston).

Calgary - NY Islanders 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Branky: 6. Backlund (Frolík), 16. Hamonic, 47. Jankowski, 47. J. Gaudreau - 31. Cizikas, 42. Lee. Střely na branku: 32:19. Diváci: 18.632. Hvězdy zápasu: 1. Backlund, 2. Hamonic, 3. J. Gaudreau (všichni Calgary).

Colorado - Winnipeg 7:1 (0:0, 2:0, 5:1)

Branky: 24. Söderberg, 32. Rantanen, 41. MacKinnon, 42. Calvert, 46. Jost, 58. Landeskog, 60. Greer - 42. Connor. Střely na branku: 46:27. Diváci: 15.021. Hvězdy zápasu: 1. Söderberg, 2. Jost, 3. MacKinnon (všichni Colorado).

„Byl jsem v šoku, když vykřikl mé jméno. Myslel jsem, že přede mnou ještě pár hráčů pojede, ale ujal jsem se toho, jsem střelec od přírody. Zkusil jsem to nízko kolem lapačky a vyšlo to. Úspěšně jsme zakončili čtyřzápasovou venkovní sérii,“ těšilo Backese, který se trefil v šesté sérii nájezdů.

Bruins zvládli i páté utkání bez zraněného Davida Pastrňáka a radovali se už ze sedmého úspěchu v řadě. Brankář Jaroslav Halák k němu dopomohl 31 zákroky.

„Věděli jsme, že Vegas má velmi dobrý tým. Hráli jsme dobře v obraně. V téhle části sezony nezáleží na tom, jak ty dva body získáte. Ať už vyhrajete jakkoliv, posílí vás to,“ řekl Krejčí, jenž během posledních pěti utkání nastřádal deset bodů za dvě branky a osm nahrávek.

Frolík se také blýskl u první gólové akce zápasu na přelomu páté a šesté minuty. Islanders se špatnou přihrávkou připravili o útočné pásmo, k volnému kotouči se nejrychleji dostal Frolík, který nahrál před branku Mikaelu Backlundovi a ten forhendem překonal Thomase Greisse. Jednatřicetiletý kladenský rodák bodoval ve třetím duelu po sobě.

Calgary si z první třetiny odneslo vedení 2:0, které hosté postupně smazali. O třetím vítězství v řadě rozhodlo kanadské mužstvo ve 47. minutě dvěma góly v rozmezí 29 sekund. Nejprve skóroval Austin Czarnik a po něm Johnny Gaudreau. Flames vládnou Západní konferenci s tříbodovým náskokem před San Jose. V brance Calgary dostal na úkor Davida Ritticha přednost počtvrté za sebou Mike Smith.

Detroit prohrával po dvou třetinách 1:4, ale v závěrečné dvacetiminutovce si vynutil prodloužení. Triumf Blackhawks vystřelil dvěma góly včetně vítězné trefy v nastaveném čase Patrick Kane, který bodoval v 19. utkání za sebou. Po Nikitu Kučerovovi druhý nejproduktivnější hráč NHL prožívá nejdelší bodovou sérii od sezony 2015/2016, kdy bodoval ve 26 zápasech v řadě.

V dresu poražených Red Wings zaznamenal dvě branky a přihrávku Dylan Larkin, čtyři nahrávky posbíral Anthony Mantha. Na straně Chicaga třikrát asistoval bek Erik Gustafsson.

„Pořád musíme na své hře pracovat. Stále není tam, kde by měla být, abychom byli schopní v play off konkurovat. Musíme hrát lépe, protože na konci sezony potřebujeme body,“ řekl trenér Blackhawks Jeremy Colliton.

Chicago má v Západní konferenci stejně bodů (61) jako Colorado, které drží druhou divokou kartu zaručující účast v play off a oproti svému pronásledovateli sehrálo o zápas méně. Avalanche se udrželi před Blackhawks díky jasnému vítězství 7:1 nad Winnipegem. O vysokém skóre rozhodla třetí část, v níž se denverský celek prosadil pětkrát.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...