Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

NHL: Ottawa vydřela výhru a vynutila si rozhodující zápas

Sport

  7:52
OTTAWA - Hokejisté Ottawy si ve finále Východní konference NHL vynutili rozhodující sedmý zápas, když doma udolali Pittsburgh 2:1 a vyrovnali stav série na 3:3. Klíčovou postavou Senators, kteří se oklepali z předchozího debaklu 0:7, byl brankář Craig Anderson, který zneškodnil 45 z 46 střel.

Hokejisté Ottawy si ve finále Východní konference NHL vynutili rozhodující sedmý zápas foto: Reuters

Po bezgólové první třetině udeřil nejdříve Pittsburgh, ale trefa Trevora Daleyho nebyla po rozboru u videa uznána, protože předtím nedovoleně atakoval Andersona. Vzápětí už ale hosté vedli. Nejproduktivnější hráč letošního play off Jevgenij Malkin se cestou od zadního mantinelu odpoutal od svého strážce a prosadil se dorážkou vlastní střely.

Senators ale na přelomu druhé a třetí třetiny otočili skóre góly Bobbyho Ryana a Mikea Hoffmana. Domácí vyrovnali při přesilové hře pět na tři a Matta Murrayho v brance Pittsburghu překonali po téměř sto minutách. Rozhodující úder zasadil Hoffman v čase 41:34 parádní střelou z levého kruhu. Nashville si tak na jméno soupeře ve finále NHL musí počkat další dva dny.

Finále Východní konference play off NHL - 6. zápas

Ottawa- Pittsburgh 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky: 34. Ryan, 42. Hoffman - 25. Malkin.
Střely na branku: 30:46.
Diváci: 18.111.
Hvězdy zápasu: 1. Hoffman, 2. Ryan, 3. Anderson (všichni Ottawa).

Stav série: 3:3.

Autor: