Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

NHL: Rangers porazili Ottawu a vyrovnali stav série. Hvězdou zápasu byl Švéd Lindberg

Sport

  7:24
NEW YORK - Hokejisté New Yorku Rangers porazili v utkání druhého kola play off NHL na svém ledě Ottawu 4:1 a vyrovnali stav série, v níž prozatím vítězí jen domácí týmy, na 2:2. Hrdinou zápasu se stal švédský útočník Oscar Lindberg, který v prostřední třetině zvýšil vedení Rangers z 1:0 na 3:0.

New York Rangers oslavují vítězství nad Ottawou v utkání druhého kola play off NHL. foto: Adam Hunger (USA TODAY Sports)

2. kolo play off NHL

Východní konference - 4. zápas:
NY Rangers - Ottawa 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Branky: 23. a 36. Lindberg, 15. Holden, 51. Kreider - 54. Turris. Střely na branku: 30:23. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Lindberg, 2. Glass, 3. Grabner (všichni NY Rangers). Stav série: 2:2.

Úvodní gól utkání vstřelil v 15. minutě Nick Holden, který se po skvělé přihrávce Kevina Hayese ocitl za obranou Ottawy a šikovným manévrem oklamal brankáře Craiga Andersona. Ve druhé části se Lindberg nejdříve prosadil z úniku dva na osamoceného gólmana Senators a poté zamířil přesně z levého kruhu.

Ottawa do závěrečné třetiny nastoupila bez Andersona a také elitního beka Erika Karlssona. Kapitán týmu hraje v play off hraje s vlasovou zlomeninou nohy a jeho zdravotní stav zjevně zhoršila srážka s J.T. Millerem a Chrisem Kreiderem, který z dorážky přidal čtvrtý gól. O čisté konto připravil Henrika Lundqvista, který kryl 22 střel, přesnou střelou pod horní tyč Kyle Turris.

Poté se na ledě strhlo několik potyček a rozhodčí rozdali v posledních šesti a půl minutách celkem 74 trestných minut.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...