Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

NHL rozjela přípravné zápasy

Sport

  10:49
PITTSBURGH - Český hokejový útočník Petr Sýkora z Pittsburghu vstřelil v prvním přípravném utkání na nový ročník NHL dva góly, ale Penguins přesto prohráli s Tampou Bay 4:5 po samostatných nájezdech. V Ottawě se představily i další dva týmy, které zahájí nadcházející sezonu v Evropě. Úspěšnější byli Senators, když zdolali New York Rangers 3:2.

Sýkora v dresu tučňáků. foto: ČTK

Tampa, která bude hrát 4. a 5. října proti Rangers v Praze, vedla nad finalistou uplynulého ročníku NHL už 3:1, ale Sýkora dvěma trefami v přesilovce vyrovnal a v 58. minutě kapitán Sidney Crosby dostal Pittsburghu do vedení.

Jenže 79 sekund před konce vynutil prodloužení svým druhým gólem v utkání Brandon Bochenski po přihrávce českého útočníka Radka Smoleňáka a v rozstřelu zajistili Lightning výhru Jussi Jokinen a jednička letošního draftu Steven Stamkos. V první třetině musel odstoupit po zákroku českého bitkaře Davida Kočího bek Penguins Sergej Gončar.

Ottawa, jež se představí na úvod sezony proti Pittsburghu ve Stockholmu, představila poprvé i posilu z Tampy Filipa Kubu, který asistoval už ve třetí minutě při signalizovaném vyloučení na gól Danyho Heatleyho. Jason Spezza a Mike Fisher poté získali domácím již tříbrankový náskok.

Stav korigoval bývalý centr Jaromíra Jágra Brandon Dubinsky, jemuž na první trefu přihrál Michal Rozsíval. Útočník Petr Nedvěd, který je na kempu Rangers na zkoušku, se v sestavě neobjevil.

Výsledek:
Ottawa - New York Rangers 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky: 3. Heatley (Kuba), 14. Spezza, 23. Fisher - 24. a 56. Dubinsky (na první Rozsíval).

Pittsburgh - Tampa Bay 4:5 po nájezdech (1:0, 1:3, 2:1 - 0:0)
Branky: 36. a 51. Sýkora, 1. J. Staal, 51. Crosby - 29. a 59. Bochenski (Smoleňák), 24. Niskala, 28. Smith, rozhodující sam. nájezd J. Jokinen.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...