Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kanadský obránce Beaudin zamířil po odchodu ze Sparty do Komety

Nicolas Beaudin foto: Profimedia.cz

Hokejisty extraligového Brna posílí kanadský obránce Nicolas Beaudin, který v závěru aktuální sezony působil ve Spartě. Kometa angažování čtyřiadvacetiletého mistra světa z roku 2021 oznámila na klubovém webu.
  12:14

„Jsme rádi, že se Nicolasův příchod povedl dotáhnout. Jde o mladého, všestranného a kreativního obránce, který dokáže vyztužit obranu, ale zároveň i podpořit útok. Počítáme s ním do přesilovky,“ řekl majitel a generální manažer Komety Libor Zábranský.

Beaudin přišel do Sparty na konci ledna a za Pražany odehrál včetně play off dvanáct zápasů, ve kterých si připsal tři asistence. V play off dostal šanci jen třikrát.

Rodáka z Chateauguay draftovalo v NHL Chicago v roce 2018 v 1. kole na 27. místě. Za Blackhawks si ve 22 zápasech NHL připsal dvě branky a šest asistencí. Loni v červenci uzavřel roční dvoucestnou smlouvu s Montrealem, ale působil jen na farmě a v lednu se dohodl s Canadiens na rozvázání kontraktu.

Autoři: ,

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...