Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

O výhře Slavie rozhodl třinecký odchovanec Pospíšil: 'Hamerlíka znám'

Sport

  22:52
TŘINEC - Slávistický útočník Tomáš Pospíšil se postaral dvěma góly včetně vítězné trefy v samostatných nájezdech o vyrovnání semifinálové série s hokejisty Třince na 1:1 na zápasy. Využil i toho, že ještě v minulé sezoně v dresu Ocelářů působil a dobře zná i gólmana Petera Hamerlíka. V rozstřelu jej překonal blafákem do forhendu mezi betony.

Slavia (Pospíšil).

"Věřil jsem si, Petera Hamerlíka trošičku znám. Ještě než jsem jel, tak jsem věděl, co udělám a naštěstí to vyšlo," řekl Pospíšil novinářům. "Jeli jsme do Třince pro jeden zápas, takže jsme určitě spokojení. Včera jsme zaspali první třetinu, Třinec nám utekl. Dneska jsme si řekli, že budeme hrát úplně jinak, obětavě a padali jsme do střel a taková hra se vyplácí.

Slavia vyhrála na nájezdy, semifinále se stěhuje do Prahy za stavu 1:1 - REPORTÁŽ ZDE

Se zabezpečenou obranou hrajeme celé play off a funguje to, nic měnit nebudeme. Pro Třinec je to nepříjemné." Pospíšil se trefil už v pondělí, kdy Slavia snížila ze stavu 0:4 na 3:4, ale nakonec prohrála 3:5.

V úterý už ve 44. vteřině otevřel skóre a v šesté minutě mohl v přesilovce přidat další gól, ale hrdinou zápasu se stal až později. "Chtěl jsem si ještě počkat, ale oni už tam naskákali do brány, nebylo tam moc místo," vrátil se k šanci po akci Tomáše Svobody v početní výhodě. "Přesilovky jsou trošičku náš problém. Musíme se spíš zklidnit, možná ještě trošku něco natrénovat, nevím. Prostě nám nejdou."

'Před prodloužením byla v šatně sranda,' vypráví Pospíšil
Slavii nezlomila inkasovaná branka v power play 25 vteřin před koncem třetí třetiny, kdy Josef Hrabal zařídil vyrovnání na 2:2 a prodloužení. "Zbytečně jsme tam po nich létali do rohu. Měli jsme se spíš stáhnout před bránu, bohužel to potrestali," uvedl Pospíšil. "V kabině ale byla před prodloužením pohodová atmosféra, i nějaké žerty. Nechtěli jsme se stresovat, protože víme, jak to dopadlo v Liberci. Mohli jsme tam prohrát," připomněl Svoboda sedmý zápas čtvrtfinále.

Proti Třinci si v semifinále připsal už tři trefy a nezaobírá se moc tím, že je to proti bývalému klubu. "Je to semifinále. Ať je to Třinec, nebo kdokoliv jiný, chceme jít dál. Jsem rád, že to tam padá a vyhráváme. proti komu to je, je jedno. Ale je pravda, že je to možná trošičku prestižnější. Byl jsem tady v Třinci od čtrnácti let. Rád se sem vracím, mám to tady rád," prohlásil Pospíšil.

Třiadvacetiletý útočník odešel loni v létě do Brna, kde postupem času nedostával moc prostoru a na začátku listopadu se přesunul na hostování do Slavie. "Jsem strašně rád za tu šanci, kterou mi dal pan Růžička a jen mu za to děkuji," prohlásil Pospíšil, který v play off ožil. V základní části si připsal v 52 zápasech devět bodů za šest branek a tři asistence, teď už má stejnou bilanci ve 14 duelech bojů o titul. A Slavia, která hrála už předkolo play off s Karlovými Vary, trápí po vyřazení favorizovaného Liberce i vítěze základní části.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!