Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Oceláři si připsali první porážku sezony, proti Olomouci nezískali ani bod

Zleva Michal Kovařčík z Třince a Petr Kolouch z Olomouce. foto: ČTK

Třinec - Olomouc zvítězila v dohrávce 4. kola hokejové extraligy na ledě vedoucího Třince 1:0 a je prvním týmem, který porazil v této sezoně Oceláře v základní hrací době. Bodová série lídra tabulky se zastavila na dvaceti zápasech. Jediný gól vstřelil v 51. minutě v přesilové hře Jan Knotek. Branislav Konrád kryl 34 střel a udržel první čisté konto v sezoně.
  19:52

Olomouc před měsícem prohrávala v Třinci ve 14. minutě už o tři branky, tentokrát si úvod zápasu pohlídala. Hosté, kteří vyhráli předchozí dvě utkání venku (v Plzni a Zlíně), nepouštěli domácí ani do výraznějšího tlaku. Sami si vypracovali největší šanci úvodní třetiny. Káňa se prosadil přes Jaroměřského a dostal se před Štěpánka, ale zakončil jen do jeho hrudi.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

Branka a nahrávky: 51. J. Knotek (Kucsera, J. Káňa II). Rozhodčí: Kubičík, Obadal - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:10. Využití: 0:1. Bez diváků.

Třinec: J. Štěpánek - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kurovský, R. Veselý, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Olomouc: Konrád - Švrček, T. Černý, Valenta, Škůrek, Dujsík, Ondrušek, A. Rutar - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Pekr, Nahodil, Olesz - V. Tomeček, Gřeš, Ostřížek. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí, první gólovou šanci ale měla Olomouc. Ondrušek vyslal do úniku Pekra, který těsně minul. Třinec hrál první přesilovou hru až ve 26. minutě a Gernát v ní trefil tyč. Na druhé straně zvonila branková konstrukce i po úniku Valenty. Poté měli hosté dvě minuty výhodu dvou mužů v poli, ale naložili s ní bídně.

Na přelomu druhé a třetí třetiny hráli Oceláři šest minut v početní výhodě. I díky tomu, že Dujsík nechtěně zasáhl do tváře Ondřeje Kovařčíka vysokou holí a způsobil mu krvavý šrám. Lídr soutěže, který v předchozím zápase využil čtyři přesilové hry, ale nic zajímavého nevymyslel.

To Olomouc se v početní převaze prosadila v 51. minutě. Po Káňově přihrávce vystřelil z levého kruhu Kucsera a pohotový Knotek dorazil z hranice brankoviště puk za Štěpánka. Ve zbytku zápasu se domácí hnali za vyrovnáním, ale promarnili i 65 sekund dlouhou přesilovku pět na tři.

Zleva brankář Olomouce Branislav Konrád a Matěj Stránský z Třince.
Zleva Adam Rutar z Olomouce a Daniel Kurovský z Třince.
Autor: