Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Okuliar po dvou sezonách v Hradci Králové míří do NHL, bude hrát za Floridu

Oliver Okuliar foto: ČTK

Slovenský útočník Oliver Okuliar končí po dvou sezonách v extraligovém Hradci Králové a míří do NHL. Třiadvacetiletý reprezentant a nejproduktivnější hráč Mountfieldu v základní části této sezony podepsal roční smlouvu s Floridou. Zámořský klub oznámil dohodu na svém webu, o odchodu svého nejlepšího střelce informovali i Východočeši.
  17:59

„Splnil se mu sen, se kterým vlastně do Hradce přišel. Jsem rád, že i my jsme mu mohli být nápomocni při jeho cestě do NHL. Oliver zanechal v našem klubu nesmazatelnou stopu a já osobně mu přeji, aby mu jeho nové angažmá vyšlo, vyhýbala se mu zranění a aby se v NHL prosadil,“ uvedl na klubovém webu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Okuliar byl s 45 body za 24 gólů a 21 asistencí jedenáctým nejproduktivnějším hráčem základní části extraligy a čtvrtým nejlepším střelcem. Vloni hrál s Mountfieldem finále a nyní českou nejvyšší soutěž opouští s konečnou bilancí 117 startů včetně play off a 88 bodů (40+48). V současnosti bojuje o místo v národním týmu pro mistrovství světa.

Bývalý hráč Liptovského Mikuláše, Trenčína a finské SaiPy Lappeenranta už v zámoří působil v juniorských soutěžích QMJHL a WHL. „Oliver je dynamický útočník a během profesionální kariéry v Evropě udělal ve své ofenzivní hře významný pokrok. Těšíme se, že se bude dál zlepšovat po návratu do Severní Ameriky,“ řekl na webu Panthers generální manažer floridského klubu Bill Zito.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!