Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hokejisté zlato na zimní olympiádě mládeže nezískali, s USA prohráli 0:4

Ve finále s USA čeští hokejisté neuspěli, i tak ale mohou míz ze zisku stříbrných medailí radost. foto: Profimedia.cz

Čeští hokejisté do 16 let na zimních olympijských hrách mládeže v Kangwonu zlatou medaili nevybojovali. Svěřenci trenéra Milana Razýma ve finále podlehli Američanům 0:4. Výběr USA vrátil po dvou dnech Čechům porážku ze základní části 5:6 po samostatných nájezdech. Ziskem stříbra přidali hokejisté na konto české výpravy v Koreji čtvrtý cenný kov.
  14:33

Češi v šestičlenném turnaji zdolali nejprve Slováky 3:2, pak Američany a v semifinále 3:1 Finsko. S americkým výběrem dokázali v pondělí otočit stav z 1:4. Ve finále se jim podobný obrat nepovedl.

Poprvé inkasovali v 9. minutě v oslabení a ve druhé třetině propálil Jana Láryše J.P. Hurlbert. Třetí gól přidali Američané pět minut před koncem zápasu a v další přesilové hře zámořský celek vítězství pečetil.

Ziskem stříbra navázali hokejisté v Kangwonu na zlato biatlonistky Ilony Plecháčové a bronzy smíšené biatlonové štafety a snowboardistky Vanessy Volopichové ve slopestylu. Čtyři cenné kovy si mladí čeští sportovci odvezli i z minulých dvou zimních olympiád.

Olympijské hry mládeže

Kangnung (Korea)

Hokej - finále
Česko - USA 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky
: 9. a 41. Berchild, 22. Hurlbert, 44. Torre.

Autoři: ,