Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Omsk bude asi trénovat King

Sport

  15:11
OMSK - Hokejisty Omsku s českou hvězdou Jaromírem Jágrem údajně má trénovat Kanaďan Dave King. Zatímco ještě před úterním odvolání dosavadního kouče Avangardu Sergeje Gersonského se mluvilo jako o hlavním favoritovi o Bobu Hartleym, podle serveru sports.ru by měl být ve čtvrtek jmenován King.

Hokejisty Omsku údajně bude trénovat Kanaďan King foto: ČTK

Jednašedesátiletý kouč se zkušenostmi z NHL vedl v letech 2005 a 2006 v Rusku už Metallurg Magnitogorsk.

Vedení Omsku nechce jednání o nástupci Gersonského komentovat. "Již je jasné, že to bude zahraniční trenér. Do Omsku přicestují dva známí odborníci se zkušenostmi z NHL a my zítra večer jednoho z nich vybereme," řekl deníku Sport-Expess generální manažer Anatolij Bardin.

Podle sports.ru je však už jasněji. Hartley má údajně vysoké požadavky (plat milion a půl dolarů ročně) a navíc se proti jeho angažování prý postavili hráči Avangardu. Vítěz Stanleyova poháru s Coloradem z roku 2001 patří mezi autoritativní trenéry, kteří neberou v potaz názory svých svěřenců. To by zřejmě v Omsku s lídrem týmu Jágrem neklapalo.

Bezkonfliktní situace nebyla ani mezi hráči a Gersonským. Do sporu se s ním dostal v druhém utkání sezony v Nižněkamsku i český útočník Pavel Rosa, který pak v dalším utkání v Togliatti nebyl zařazen do sestavy. Přitom do té doby s Gersonským vycházel prý dobře. "Neměli jsme ani v minulé sezoně žádné problémy. V přípravě jsme se bavili perfektně, překládal jsem mu při komunikaci se zahraničnímu hráči, protože umím rusky. Všechno bylo v pořádku až do druhé přestávky zápasu s Nižněkamskem. Ale nemá cenu to do detailů rozebírat, je to minulost," citoval Rosu Sport-Express.

Žádnou roztržku mezi Gersonským a Jágrem ale prý Rosa nezaznamenal. "S výjimkou té situace se mnou nic nebylo. Samozřejmě netuším, jestli si řekli něco mezi čtyřma očima někde v kanceláři," doplnil Rosa. Vinou na tom, že klub z šesti utkání nové sezony čtyři prohrál mají podle něj ale i sami hráči. "V létě bylo všechno v pořádku, nikdo z nás nečekal tak špatný start do sezony. Doufám, že nám výměna trenéra pomůže," doplnil Rosa.

Generální manažer Bardin ale připustil, že ani mezi Jágrem a Gersonským nebyly úplně bezproblémové vztahy. Podle dalších zdrojů měla hvězda Avangardu rozdílné názory na náplň tréninků a po porážkách si Jágr představoval tvrdší přípravu. "Možná, že mezi nimi bylo nějaké nedorozumění, ale k žádnému ostrému konfliktu nedošlo," prohlásil Bardin.

"Byly tam dohady, ale probírali spolu strategii na další zápas. Za neúspěšným startem ale stojí úplně něco jiného. Z mého pohledu manažera je to především špatná defenziva. Musíme pracovat na jejím zlepšení," dodal Bardin.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...