Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Osgood jako Hašek

Sport

  8:57
BUFFALO - Podle vlastních slov jsou kamarády. V posledních dvou sezonách spolu válčili v dresu Detroitu Red Wings. Nyní je mezi Chrisem Osgoodem a Dominikem Haškem i další pojítko. Po dnešku mají oba stejný počet vychytaných výher v NHL. I když je více než jisté, že šestatřicetiletý Kanaďan toto číslo bude ješte navyšovat. Navíc proti Buffalu předvedl, že se od svého kolegy mnohému přiučil.

Chris Osgood je spolu s obráncem Kronwallem v plné pohotovosti, u puku je kanonýr Vanek. foto: ČTK

Oba slavní brankáři se nyní dělí o desáté místo v historické tabulce brankářů co do počtu vychytaných nul. Navíc se Osgood své 389. výhry v kariéře dočkal dnes na ledě, kde právě Hašek vládl většinu své kariéry - v Buffalu. A domácí kanonýry přiváděl gymnastickými kousky k zoufalství. Jako by během dvou let vedle Haška odkoukával některé jeho kousky.

VIDEO ZÁKROKU OSGOODA PROTI MAIROVI:

"Já toho jinak moc nevím, ale dnes jsem věděl, že tady mohu Dominika vyrovnat. Je to super pocit," prohlásil Osgood, který Haška vyrovnal ve městě, kde český gólman strávil většinu své kariéry v NHL. "Je pro mě obrovská pocta, že jsem se vyrovnal takovému brankáři. A že k tomu došlo zrovna v Buffalu, o to je to ještě zajímavější," dodal Osgood.

V utkání si připsal 32 úspěšných zákroků, o čisté konto přišel až deset minut před koncem třetí třetiny, kdy za stavu 3:0 nedosáhl na střelu Paula Gaustada. Detroit si tak po třech prohrách za sebou připsal druhé vítězství za sebou. "Zdá se, že jsme se zase našli," pochvaloval si trenér Mike Babcock.

Pro domácí Šavle se porážkou výrazně snížila šance na postup do play off, tři zápasy před koncem základní části ztrácejí v tabulce Východní konference čtyři body na osmý New York Rangers. "Jsme v těžké situaci. Ale dokud pořád existuje matematická možnost, nesmíme to vzdát. Dokonce i když nakonec o play off přijdeme, musíme hrát až do konce," zdůraznil brankář Sabres Ryan Miller, jehož dvakrát překonal slovenský útočník Marián Hossa.

Autoři: ,

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...