Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Ostuda v Plzni, fanoušci jako utržení z řetězu

Sport

  19:45aktualizováno  23:11
PLZEŃ - Nemilou dohru mělo dnešní utkání hokejového play off v Plzni. Zatímco domácí hokejisté předvedli skvělý hokej a nedali hostům z Pardubic šanci, jejich příznivci se v závěru duelu zachovali velmi nesportovně a doslova donutili hosty k útěku z ledu.

Kolář dostal osobní trest za najetí do gólmana Chábery. foto: ČTK

Hokejisté Plzně zvítězili v šestém čtvrtfinálovém utkání 3:1 a o postupu do semifinále se za stavu 3:3 na zápasy rozhodne v neděli na východě Čech. Dvěma přesilovkovými góly se na odvrácení vyřazení podílel útočník Pavel Vostřák.

Skvělé utkání pokazil až vypjatý závěr. S koncem zápasu se po tvrdém zákroku Čáslavy na Straku u mantinelu strhla na ledě hromadná bitka. Než však začal hráče trestat rozhodčí začali s tím domácí fanoušci. Plochu i hráče Pardubic zasypali odpadky, zaútočili na ně na střídačce a dokonce nebyli ušetřeni ani rodinní příslušníci Pardubičáků. Ti nemeškali a před sprškou piva odjeli do kabin, rozhodčí pak předčasně ukončil utkání. Milan Minář a Pavel Mikula rozdali celkem 221 trestných minut. Domácí útočník Radek Matějovský a hostující bek Čáslava s forvardem Jiřím Cetkovským dostali trest ve hře, takže automaticky nesmějí v neděli nastoupit.

"Omlouvat se Strakovi nebudu. Faul to nebyl," řekl po utkání reprezentační bek Čáslava. Sudí však označili zákrok za likvidační a trestem ve hře vystavili pardubickému hráči stop i na nedělní duel. "Nešel jsem do toho určitě s tím, že ho budu faulovat. Martin je menší a já mám ruce u jeho hlavy. Myslím si, že jsem je nezvedal. Určitě ne. Asi zrovna střílel, když jsem k němu přijel. A hrál jsem mu do těla. Neuvědomoval jsem si, že je to Straka. Byl to hráč, který chtěl dát gól, tak jsem tomu jel zabránit," popsal situaci, které vyvolala rychlý sled dalších událostí.

Následná bitka, v které byli aktivní především Čáslavův spoluhráč Jiří Cetkovský s plzeňským Radkem Matějovským a vytvořily se i další dvojice, jej nepřekvapila. "Očekával jsem to. Když se dohraje takový hráč, tak ho jdou chránit. Bylo to vyhrocené, tak se zapojili i fanoušci. Ale tady nejde ani tak o nás, jako že tam za naší střídačkou byly manželky s dětmi. Je to smutné, když to lidi hází po nich. Nikdy jsem tohle nezažil," připojil Čáslava. "Kluci, co tady měli děti, tak si je raději odvezli do kabiny," doplnil s tím, že raději vzali do šatny potomky Cetkovského a Aleše Píši.

Uvidíme, zda-li bude mít skandální závěr jinak skvělého utkání pro Plzeň nejen finanční dohru.

Lasselsberger Plzeň - Moeller Pardubice 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Vostřák (M. Straka), 30. Adamský (Tomas), 34. Vostřák (M. Straka, Vlasák) - 54. Koukal (Kolář I). Rozhodčí: Mikula, Minář - J. Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:7, navíc Kolář I (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7389. Stav série: 3:3.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!