Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Pardubice bez Haška padly v nájezdech v Karlových Varech

Sport

  21:12
KARLOVY VARY - Hokejisté Karlových Varů zdolali v dnešní dohrávce 16. kola extraligy Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech a radovali se z výhry po předchozích čtyřech porážkách za sebou. Úřadující mistr se tak posunul z předposledního na 11. místo o skóre před Liberec. V rozstřelu rozhodl Milan Hluchý. Východočeši jsou třetí o čtyři body za vedoucím Třincem, mají však ještě další zápas k dobru.

Pardubický brankář Martin Růžička. foto: ČTK

Karlovarští postrádali vedle dlouhodobě zraněných obránců Muchy, Dobroně a forvarda Skladaného nově také útočníka Pletku. Do branky Energie se postavil opět Sáblík a do českého národního týmu na listopadový turnaj Karjala povolaný Mensator zůstal opět jen na lavičce. Pardubice postrádaly vedle v neděli zraněného gólmana Haška také beka Píšu.

Západočeši začali náporem, hned po půlminutě nebezpečně nahodil puk na Růžičkovu branku Čutta a další možnost měl i Skuhravý. Potom zahrozil dvakrát Pech a vynutil si Drtinův faul, ale domácí pardubickou branku neohrozili a početní výhodu navíc přerušilo vyloučení Hluchého. Velké šance nepřinesly ani další přesilovky na obou stranách.

Až v 15. minutě naskočil na led z trestné lavice Buchtele, probíjel se po levém křídle, jeho lehká střela prošla Sáblíkovi mezi betony, puk však projel brankovištěm mimo. Za minutu se ale už Eaton radoval. Pivko se z otočky trefil přesně pod horní tyčku.

Hned po 29 vteřinách druhého dějství Karlovarští šťastně vyrovnali, když Skuhravého přihrávku srazil za Růžičkova záda Jillson. Kapitán Energie, který má na kontě jinak deset asistencí, si připsal teprve druhou trefu v sezoně.

Vzápětí v přečíslení neprostrčil Melenovský puk na Kuběnu, Sáblíka na druhé straně vyzkoušel Koukal. Potom domácí sice odolali v oslabení, ale v 27. minutě inkasovali, když z pravého kruhu pro vhazování prostřelil Sáblíka mezi betony Starý.

Před polovinou utkání se domácím naskytla po vyloučeních Cetkovského a Zohorny na 52 vteřin přesilovka pěti proti třem, ale vyrovnání se svěřenci trenéra Palečka dočkali až v 36. minutě. Po obléhání Růžičkovy branky úspěšně dorážel Kuběna, který při svém teprve pátém startu v sezoně vstřelil první gól.

V závěru druhého dějství mohly jít opět do vedení Pardubice. Po závaru však Sáblík zasáhl proti Somíkovi a kryl i Havířovu ránu o chvíli později. Západočeši chtěli v třetí části rozhodnout, ale do velkých šancí se nedostali ani při Somíkově vyloučení. Naopak v oslabení zahrozili Sýkora a Koukal. Potom získávali domácí za čas převahu, ale Melenovský ani bekhendem Kumstát proti Růžičkovi neuspěli.

V 53. minutě opět ztroskotal na pardubickém brankáři po dravém průniku Melenovský. I hosté ale drželi Sáblíka v permanenci. Nebezpečně vypálil Sýkora a nejblíže gólu byl v 55. minutě Zohorna.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž nejdříve Sáblíka prověřil Koukal, ale jinak hrály oba celky pozorně v defenzivě. V nájezdech nejdříve sudí uznali pokus Košťála až po poradě s videorozhodčím, za domácí se trefil i Hluchý, na druhé straně uspěl jen kapitán Koukal.

Autor: