Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Parise blokuje trh s volnými hráči, rozhodnutí odkládá

Sport

  10:53
TORONTO/PRAHA - Když na pondělí večer svolal Zach Parise tiskovou konferenci, napětí mezi generálními manažery a fanoušky v NHL vzrostlo na maximum. Jenže poté svým výrokem všechny překvapil. "Stále jsem se nerozhodl, kde budu hrát," uzemnil všechny zřejmě nejlepší hráč na volném trhu.

7. ZACH PARISE (MINNESOTA WILD) – 98 milionů dolarů na 13 let. Jedna z obřích smluv, které budí rozpaky. Jistě, kanadské křídlo (na snímku ještě v dresu NJ Devils) je skvělým hráčem, Minnesota je jeho rodným státem, přesto už v době, kdy si jej „Divočáci“ pojistili, dávno nepředváděl takové střelecké manévry jako v dresu NJ Devils. A to má za sebou už vyplacených 30 milionů na bonusem. foto: Photo by Dave Sandford/NHLI via Getty Images

O Pariseho, kapitána letošních finalistů Stanley Cupu z New Jersey, usiluje několik klubů. Proto se trh s volnými hráči téměř nehýbe. Stále se čeká na rozhodnutí hvězdných hráčů - mimo Pariseho je velmi žádaným zbožím i obránce Ryan Suter.

Hudler se upsal Calgary za 16 milionů, Jágr váhá

Parise se svou volbou však stále váhá. "Je to dlouhodobé a důležité rozhodnutí v mé kariéře. Musím zvážit všechny okolnosti," vysvětlil během improvizované konference v kanadském Ontáriu. Potvrdil jen možné setrvání v New Jersey. Spekuluje se však o zájmu Pittsburghu, Detroitu, Chicaga, Minnesoty či Philadelphie. "Chce se ještě poradit se svou snoubenkou a rodinou," dodal hráčův agent Wade Arnott deníku Minneapolis Star-Tribune.

Kdo by mohl změnit působiště?

  • Zach Parise (dříve New Jersey)
  • Ryan Suter (Nashville)
  • Rick Nash (Columbus)
  • Bobby Ryan (Anaheim)
  • Jaromír Jágr (Philadelphia)
  • Jaroslav Špaček (Carolina)

Útočník ale podle svých slov s rozhodnutím nikam nespěchá. Kluby o něj stojí a klidně vyčkávají. To ale ovlivňuje angažmá několika dalších hráčů včetně třeba Jaromíra Jágra. Pokud by se totiž Parise upsal Flyers, pokračování české "68" by bylo téměř vyloučené. Nabídek ale má nejproduktivnější Evropan v historii NHL podle svého zástupce dost. "Ozvalo se nám 21 klubů, s verdiktem ale nespěcháme, máme čas," prohlásil v neděli Petr Svoboda.

V pondělí se však nového působiště dočkal Jiří Hudler. Bývalý hráč Detroitu Red Wings kývl na nabídku Calgary za 16 milionů dolarů, které dostane v následující čtyřech letech.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...