Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pastrňák a Hertl skórovali. Bodově se prosadili také Krejčí se Šimkem

Útočník David Pastrňák pomohl hokejistům Bostonu gólem k výhře 3:0 nad NY Islanders. foto: Reuters

New York - Útočník David Pastrňák pomohl hokejistům Bostonu gólem k výhře 3:0 nad NY Islanders. Skóroval také Tomáš Hertl, jehož San Jose podlehlo Minnesotě 2:3. V pátečním programu bodovali ještě David Krejčí a Radim Šimek, každý z nich si připsal jednu gólovou nahrávku.
  7:14

VIDEO: Nosek gólem nastartoval Vegas, Pastrňákova asistence na výhru nestačila

David Pastrňák otevřel skóre duelu Bostonu s NY Islanders tři sekundy před první sirénou. Český útočník využil nabídky obránce Mikea Reillyho a z bezprostřední blízkosti překonal Ilju Sorokina.

 Druhou branku Bruins vstřelil v úvodní minutě druhé třetiny Taylor Hall, který se prosadil podruhé ve třetím zápase po výměně z Buffala. Asistencí od levého mantinelu se na Hallově brance podílel Krejčí. Skóre duelu uzavřel gólem do prázdné branky Curtis Lazar.

Pastrňák, Zbořil a Krejčí asistovali u výhry Bostonu. Vladař si při druhém startu připsal vítězství

Také v souboji Minnesoty a San Jose vstřelil první branku český hokejista. Hertl ve 4. minutě přebral ve vlastním obranném pásku puk od Šimka, po šikovné narážečce o mantinel se dostal až do levého kruhu pro vhazování a střelou zápěstím překonal brankáře Cama Talbota. 

Hráči Wild dokázali v první části zásluhou Nicka Bonina srovnat, v úvodu druhé třetiny přidali další dva zásahy a odskočili na 3:1. Sharks už dokázali pouze snížit. V 54. minutě se v oslabení trefil Evander Kane.

Autor:

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...