Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Legenda pomůže hokejové Slavii. Eliáš se stal sportovním poradcem klubu

Patrik Eliáš foto: Petr Bílek, MF DNES

Den poté, co se stal novým hlavním koučem hokejové Slavie Aleš Totter, oznámil pražský prvoligový klub další změnu. Jako poradce pro sportovní záležitosti v něm bude nově působit Patrik Eliáš, bývalý český reprezentant a dlouholetá opora a klubová legenda New Jersey Devils v zámořské NHL.
  14:30

„S Patrikem se známe, mluvíme spolu o hokeji a bavili jsme se o možné spolupráci již delší dobu. Jsme rádi, že jsme se nyní dohodli a jsme přesvědčeni o tom, že nám díky svým zkušenostem a hokejovému přehledu hodně pomůže,“ uvedl pro klubový web předseda představenstva Standa Tichý.

„Přicházím do Slavie s cílem pomoci klubu, aby se dostal zpět na vítěznou vlnu a na pozice, kam patří. Jak realizační tým, tak hráči ve mně budou mít dalšího člověka, se kterým se můžou poradit, sdílet názor nebo diskutovat o různých herních situacích,“ okomentoval své nové angažmá Eliáš.

Vítáme do našich řad výraznou osobnost českého hokeje! Patrik #ELIÁŠ, bývalý útočník s více než tisíci kanadskými body v NHL, bude v klubu působit jako sportovní poradce. Více informací najdete na našem webu.

22. listopadu 2023 v 13:32, příspěvek archivován: 22. listopadu 2023 v 14:02

Sedmačtyřicetiletý Eliáš odehrál v New Jersey 1240 utkání v základní části NHL a dalších 162 přidal v play-off. Do statistik si připsal úctyhodných 1150 bodů (453 gólů, 697 asistencí). S Devils slavil dvakrát vítězství ve Stanley Cupu. V roce 2018 byl dres s jeho číslem 26 slavnostně vyřazen a visí u stropu haly v New Jersey.

Pro americký klub pracuje Eliáš na funkcionářském poli i nadále, jeho působení v Edenu s tím podle vedení Slavie bude v souladu.

V českém reprezentačním dresu startoval na čtyřech olympijských hrách, čtyřech mistrovstvích světa a Světovém poháru.

Slavia se v první lize v této sezoně trápí. Prohrála poslední tři zápasy a na 13. místě tabulky má jen tříbodový náskok před posledním Frýdkem-Místkem.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...