Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kanada? Chceme zahrát lépe než ve skupině a potrápit ji, hlásí Peslarová

Česká brankářka Klára Peslarová zasahuje v duelu s Američankami na hokejovém MS v Utice. foto: iihf.com

Historicky teprve třetí zápas proti Kanadě čeká v sobotním semifinále na mistrovství světa v Utice české hokejistky (začátek v neděli v 1 hodinu ráno českého času). Půjdou do něj jako outsider, brankářka Klára Peslarová ale věří, že reprezentace může odehrát lepší utkání než minulou neděli, kdy v základní skupině Češky prohrály jednoznačně 1:5.
  12:21

„Nálada v týmu je dobrá. Čeká nás náročný zápas a chceme předvést, co v nás je. A doufáme, že výsledek bude lepší, než v základní části,“ řekla Peslarová v rozhovoru na YouTube kanálu Českého hokeje.

„Bude to rychlý zápas. Věřím, že fyzický na obě strany a doufám, že si nenecháme vstřelit gól hned na začátku. Snad je potrápíme stejně jako Švédky ve čtvrtfinále,“ přála si sedmadvacetiletá gólmanka. Švédsko padlo s Kanadou 1:5, ještě v polovině třetí třetiny ale prohrávalo 1:3.

České hokejistky dvanáctinásobné mistryně světa ještě nikdy neporazily, národní tým do 18 let to ale na lednovém světovém šampionátu v Zugu dokázal a v semifinále vyhrál 4:2.

„Samozřejmě nás to motivuje, ale sama vím, že oproti osmnáctce je to trochu něco jiného. Tam je to více hratelné. Kanada má skvělý tým a my jsme proti nim hrály jen dvakrát. Jak už jsem řekla, věřím, že se připravíme lépe než v základní části,“ řekla Peslarová.

„Finkám už se to jednou povedlo, tak můžeme být druzí,“ poukázala na rok 2019, kdy Seveřanky v semifinále Kanadu vyřadily. Ve všech dalších ročnících ženského MS se ve finále utkala Kanada s USA.

Česká brankářka Klára Peslarová rozehrává před napadající finskou útočnicí Viivi Vainikkaovou (24).

Česká brankářka Klára Peslarová chytá letící kotouč.

Peslarová půjde do semifinále v dobré pohodě, ve čtvrtfinále proti Německu udržela podruhé na MS čisté konto. „Moc si toho vážím, ale nejde o to, jaký je konečný výsledek. Jestli tam je nula, nebo ne. Je to zápas nás všech. Holky mi pomáhaly celých 60 minut a myslím si, že na tom mají zásluhu i ony,“ podotkla Peslarová.

Bez ohledu na výsledek Češky ví, že hned v neděli je čeká další utkání. Finále nebo o 3. místo. Podle Peslarové to nebude problém. „Každý je zvyklý ze svých soutěží hrát dva zápasy za víkend. Máme k dispozici fyzioterapeuty a veškerou podporu. Nebudeme myslet na to, zda máme mezi zápasy 15 nebo 17 hodin klidu. Připravíme se, jak nejlépe umíme a doufejme, že se na to nebudeme muset vymlouvat,“ pousmála se opora švédského týmu Brynäs IF.

Autoři: ,