Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Pět důvodů, proč mají Karlovy Vary titul

Sport

  10:14
PRAHA - Západočeši získali v neděli první mistrovský titul v historii klubu, když ve finálové sérii oplatili Slavii loňskou porážku. Jak k tomu došlo? Proč Karlovarští přehráli v play off Litvínov a následně oba pražské giganty Spartu a Slavii? Lidové noviny zkusily najít pět důvodů karlovarského úspěchu.

Radost hokejistů Karlových Varů s pohárem pro vítěze extraligy. foto: ČTK

Pět důvodů, proč mají Karlovy Vary titul:
1. Brankář Lukáš Mensator předváděl po celé play off jisté výkony, ve finále dokázal zkrotit i kanonýra Bednáře.

2. Vyrovnané útoky Západočeši neměli v kádru tolik výrazných osobností jako Slavia, ale disponovali čtyřmi formacemi, z nichž každá mohla rozhodnout zápas.

3. Domácí prostředí Karlovy Vary poprvé prohrály doma až ve finále, přesto jim dvě vítězství stačila k titulu. Slavia totiž ve své aréně triumfovala jen jednou.

4. „Dvě věže“ Dvojice vysokých útočníků Václav Skuhravý a Petr Kumstát nedávala tolik branek jako loni, důležité trefy si však schovala na finále. To třetí rozhodl gólem a proměněným nájezdem Kumstát, čtvrté ovládl Skuhravý hattrickem.

5. Větší hlad po úspěchu Z hráčů čišela touha odčinit loňskou porážku z finále se stejným soupeřem, Slavia naopak občas předváděla „profesorský hokej“.