Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Brankář Mrázek podepsal dvouletou smlouvu s Chicagem

Gólman Chicago Blackhawks Petr Mrázek odráží puk vyrážečkou v zápase s Dallas Stars. foto: Reuters

Hokejový brankář Petr Mrázek podepsal v NHL novou dvouletou smlouvu s Chicagem, která mu zaručuje roční plat 4,25 milionu dolarů (přes 96 milionů korun). Vedení Blackhawks informovalo o prodloužení spolupráce s českým gólmanem na klubovém webu.
  16:48

Mrázek, který je aktuálně týmovou jedničkou, si finančně o něco polepší. Po sezoně mu vyprší tříletý kontrakt na celkem 11,4 milionu dolarů (3,8 milionu na sezonu), který podepsal koncem července 2021 ještě s vedením Toronta.

„Petr je výborný brankář, který neustále předvádí svůj atletický a zároveň klidný styl chytání, díky kterému se mu v lize tak daří. V týmu je obrovsky znát a jsme moc rádi, že u nás Petr bude pokračovat,“ uvedl v tiskové zprávě generální manažer Kyle Davidson.

Spokojený může být i Mrázek. „Bavili jsme se i s agentem o tom, že mám smlouvu ještě na rok, ale když už začala přestavba, tak bych byl rád její součástí a chytal za Blackhawks i do budoucna. Celá ta organizace je výborná a já bych byl rád, kdybych nemusel působiště měnit,“ řekl v červnu v rozhovoru s ČTK.

Jedenatřicetiletý Mrázek působí v Chicagu druhou sezonu. V aktuálním ročníku NHL zasáhl do 32 zápasů s úspěšností 90,7 procenta a průměrem 3,01 inkasované branky na utkání. V jednom z nejslabších týmů soutěže patří mezi klíčové hráče.

Odchovanec Vítkovic odešel do zámoří v roce 2009. Po třech letech mezi juniory chytal za Detroit, Philadelphii, Carolinu, Toronto a Chicago. V průběhu 12 sezon nastoupil v NHL včetně play off k 395 zápasům. Bronzový medailista ze světového šampionátu v roce 2012 patří mezi kandidáty na start na květnovém mistrovství světa v Praze.

Autoři: ,