Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Plzeň povede Marian Jelínek

Sport

  18:34
PRAHA - Hokejové překvapení poslední sezony - HC Lasselsberger Plzeň - má nového kouče. Na západ Čech přichází bývalý asistent Sparty a národního týmu Marian Jelínek. Ten si tak prohodil trenérské křeslo s Pavlem Hynkem, který před dvěma týdny zaujmul pozici hlavního trenéra ve Spartě. Asistenty zůstávají Razým s Pejcharem.

Marian Jelínek, nový kouč Plzně. foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Námluvy mezi zkušeným koučem a plzeňským klubem trvaly zhruba týden. Nakonec se dnes obě strany domluvili na jednoleté smlouvě s roční opcí. "Jsem moc za tuto nabídku, do Plzně se moc těším," řekl serveru Sportreport.cz zkušený pětačtyřicetiletý novopečený kouč hokejové Plzně. ROZHOVOR ČTĚTE ZDE!

Pro Jelínka je plzeňská štace první extraligovou v roli hlavního trenéra. "Jednou to přijít muselo. Naopak již mi to někdy lidé předhazovali, abych to zkusil jako hlavní trenér. Dříve to ale nešlo, buďto jsem studoval anebo byl pod smlouvou," dodal bývalý asistent trenéra Sparty, se kterou slavil mistrovské tituly v roce 2006 a 2007. Navíc byl Jelínek coby asistent trenéra také u posledního zlatého úspěchu české reprezentace ve Vídni 2005.

Nyní se poprvé pouští do boje jako hlavní trenér. Asistenty novopečeného kouče Plzně zůstavá dvojice Razým a Pejchar, který se stará o přípravu gólmanů.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!