Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Překvapivý konec hvězdy. Kvapil opouští Spartu, nepřistoupil na snížení platu

Sport

  14:01
Praha - V nadcházející extraligové sezoně měl vytvořit úderné trio s Romanem Horákem a Michalem Řepíkem a po dlouhých čtrnácti letech dotáhnout Pražany k vysněnému titulu. Marek Kvapil ale dres hokejové Sparty, která situaci zatím nechce komentovat, už neoblékne. Podle informací LN jako jediný z kádru nesouhlasil s dvacetiprocentním snížením platu.

Hokejista Marek Kvapil podle informací LN skončil v pražské Spartě. foto: HC Sparta Praha

Zkušený útočník odehrál v rámci letní přípravy tři duely s bilancí gólu a dvou asistencí. Nastoupit měl také k úterní generálce na ledě Mladé Boleslavi. Jeho jméno bylo ale v zápise o utkání přeškrtnuto, v sestavě jej nahradil teprve osmnáctiletý. 

Marek Kvapil a generální manažerka hokejové Sparty Barbora Snopková Haberová.
Hokejista Marek Kvapil už další zápasy za pražskou Spartu nepřidá.

Kvapil, ne vlastní vinou, zanechal ve Spartě výrazně menší stopu, než se očekávalo. Minulé léto přišel z Liberce jako velká posila, která měla být jednou z hlavních tváří přebudovaného mužstva. Pětatřicetiletý veterán ale prožil velice smolnou sezonu.

Hned v prvním kole proti Plzni si utrhl prsní sval a musel na operaci. Do hry se měl vrátit na začátku ledna, jenže na tréninku si přivodil další zdravotní problém. Na ledě se objevil až v závěrečných třech utkáních základní části.

„Bylo to pro mě opravdu těžké období, nikdy v kariéře jsem takhle dlouho zraněný nebyl. Do příští sezony půjdu s velkou motivací. Nebude to stát jen na mně, ale věřím, že můžu být jedním z lídrů,“ uvedl vítěz extraligy z ročníku 2016/17 v rozhovoru pro klubový web na konci května.

Sparta tak přichází o jednoho z plánovaných tahounů ofenzivy, ovšem i tak disponuje velice silným kádrem, který musí mít jen ty nejvyšší ambice. A co Kvapil? Zůstane v extralize, nebo dostane laso ze zahraničí?

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!