Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Produktivitě extraligy vládne Bednář

Sport

  10:58
PRAHA - Slávistický útočník Jaroslav Bednář se díky pětibodovému představení v nedělním utkání v Českých Budějovicích dostal do čela produktivity hokejové extraligy o dva body před plzeňského Tomáše Vlasáka. Bednář, který vynechal v této sezoně čtyři zápasy kvůli zranění, stihl v 36 utkáních získat 49 bodů a s 34 asistencemi je nejlepším nahrávačem soutěže. Vlasák skóroval v 40 duelech dvaadvacetkrát a na 25 gólů přihrál.

Benář slaví branku. foto: ČTK

Bednář ve čtyřech lednových zápasech zaznamenal 13 bodů za tři trefy a deset asistencí. V extralize má také s 22 kladnými body nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách.

Jeho spoluhráč z útoku Roman Červenka nasbíral rovněž za čtyři zápasy 12 bodů za pět branek a sedm přihrávek. V čele tabulky střelců se tak vyrovnal s 24 přesnými zásahy klubovému spoluhráči Davidu Hruškovi, v produktivitě je třetí s dvoubodovou ztrátou na druhého Vlasáka.

Nejproduktivnějším obránce extraligy je stále Martin Hamrlík ze Zlína, který v 37 zápasech zaznamenal 23 bodů za deset gólů a 13 asistencí. Stejný počet bodů má na kontě i druhý Jiří Šlégr z Litvínova, jenž v 38 duelech vstřelil pět branek a na 18 přihrál. Nejtrestanějším hráčem je Angel Krstev z Vítkovic s 118 minutami.

Ve skvělých výkonem pokračuje osmnáctiletý brankář Jakub Sedláček ze Zlína.

V neděli proti Plzni udržel počtvrté v sezoně čisté konto a extralize vládne i s úspěšností zákroků 94,42 procenta. Nejnižší průměr 2,32 inkasované branky na zápas má Jaroslav Hübl z Litvínova.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!