Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Finále plné zvratů. Hokejisté Vsetína přetlačili Zlín v prodloužení

Hokejisté Vsetína se radují z vítezství v prvním zápase finále play off první hokejové ligy proti Zlínu. foto: ČTK

Hokejisté Vsetína vstoupili do finále první ligy vítězně. V utkání plném zvratů zdolali doma Zlín 4:3 v prodloužení, ačkoliv na začátku třetí třetiny o dvě branky prohrávali. Rozhodl v čase 65:37 v přesilovce Pavel Klhůfek. Za Berany, kteří usilují po roce o návrat do extraligy, dvakrát skóroval Denis Kindl. Druhý zápas série na čtyři výhry se hraje v neděli od 17:00 opět ve Vsetíně
  20:29aktualizováno  20:42

Vsetín se ujal vedení v čase 4:02, kdy Miroslav Holec ze záporného úhlu o brankář Daniela Hufa poslal puk do branky. Odpovědět mohl vzápětí Tomáš Pospíšil a v ještě větší šanci Jakub Apolenář, který se dostal po přihrávce Tadeáše Talafy do úniku, ale Tomáš Vošvrda jeho bekhendový blafák vytěsnil. Apolenář ještě nahodil puk z rohu a z brankoviště jej musel odvrátit Šimon Jenáček.

Další velkou možnost měl v 9. minutě Daniel Gazda, který se prokličkoval před Vošvrdu, ale forhendový zakončením trefil levou tyč a domácí opět odolali. Zlín se pak ubránil při vyloučení Martina Langa.

Ve druhé části nejdříve hostující Zdeněk Sedlák mladší bekhendem z dorážky trefil boční konstrukci. Na Hufovi potom ztroskotal Jan Berger a ve 26. minutě bylo vyrovnáno. Talafa našel zpoza vlastní branky na útočné modré čáře Petra Kratochvíla, který z levého kruh překonal Vošvrdu.

Za 95 sekund Berani otočili stav. Roman Půček šel pykat za faul na Hufa a po 15 vteřinách využil přesilovou hru střelou z pravého kruhu Denis Kindl. Vyrovnat mohl v početní výhodě Holec, ale zlínský gólman jeho ránu kryl. Na druhé straně neprostřelil Vošvrdu Jakub Husa.

Zlínskou přesilovku při Smetanově vyloučení přerušil faulem Bedřich Köhler a stav se neměnil. V 38. minutě byl blízko zvýšení náskok hostů Martin Lang, který trefil horní tyč.

Další možnost Beranů měl v úvodu třetí části Sedlák a ve 43. minutě už střelou z pozice mezi kruhy upravil Kindl svým druhým gólem na 3:1. Za 187 sekund se domácí vrátili do hry. Klhůfek po pravé straně ujel Talafovi a dlouhým blafákem do forhendu překonal Hufa.

Zlín potom sice odolal při Husově trestu, ale v 52. minutě vyrovnal po Holcově střele z dorážky Roman Půček. V čase 54:41 při přesilovce fauloval Sedláček u mantinelu Jiřího Říhu a po trestu na pět minut a do konce utkání se hosté ubránili v dlouhém oslabení a zápas dospěl do prodloužení.

V něm se nejdříve Vsetín ubránil při Říhově trestu z času 59:55 za potyčku s hráčem ze zlínské střídačky. Potom šel pykat po vyhození puku do hlediště zlínský Martin Novotný a po 15 sekundách využil přesilovku střelou z pravého kruhu Klhůfek.

Play-off Chance ligy
Finále 1. 4. 2023 17:00
VHK ROBE Vsetín : PSG Berani Zlín 4:3P (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Góly:
04:02 Holec (Smetana)
45:57 Klhůfek (Holec)
51:55 Půček (Holec, O. Němec)
65:37 Klhůfek (O. Němec)
Góly:
25:27 Kratochvíl (Talafa)
27:02 Kindl (P. Sedláček, Mrázek)
42:50 Kindl (Z. Sedlák)
Sestavy:
Vošvrda (Žukov) – Říha, Hryciow, O. Němec (A), Jenáček, Krajčík, Smetana (A), Česánek – Rob, Bērziņš, Jonák (C) – Půček, Klhůfek, Holec – Berger, Š. Bláha, Hořanský – Číp, Lichanec, Jenyš.
Sestavy:
Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, P. Sedláček, Mrázek – Frömel, Hejcman, Pospíšil (A) – Apolenář, Sadovikov, Köhler (C).

Rozhodčí: Bejček, Veselý – Bohuněk, Hnát

Počet diváků: 5400

Stav série: 1:0

Přejít na on-line reportáž
Autor: