Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Putin upadl na hlavu. V zápase hvězd NHL zakopl při mávání divákům

Sport

  6:00
SOČI - Lední hokej a Vladimir Putin to patří odedávna k sobě. Pokud se neobjevuje na ledě po boku běloruského prezidenta Aleksandra Lukašenka, nechává se vídávat na ledě po boku legend hokejistů sborné. A při víkendové návštěvě Soči si zahrál právě s hvězdami sovětské zlaté éry Vjačeslavem Fetisovem či Sergejem Makarovem a hráči, kteří už jako Rusové hráli v NHL.

Vladimir Putin se podepisuje zájemcům. foto: Reuters

Putin zářil při hokeji. Zahrál si s běloruským prezidentem a zvítězil 16:1

Jedna hvězda z 80. a 90. let vedle druhé kroužila na ledě ve vzpomínkovém zápase hvězd. A mezi nimi hvězda největší - ruský prezident Vladimir Putin.

Při nedávném tréninku juda s mistry světa a olympijskými medailisty si v Soči zlomil palec na ruce, při hokeji se zase poranil na hlavě.

Vladimir Putin příliš bráněný nebyl.
Vladimir Putin s někdejšími sovětskými hokejisty.

Mával totiž do hlediště nadšeným fanouškům, při čemž zakopnul a upadl na hlavu.

Naštěstí se mu však nic nestalo, za pomoci spoluhráče vstal a mával svým obdivovatelům dál.

Tak jako pokaždé byl totiž Putin hlavní hvězdou svého týmu. Obrana složená z hvězdných jmen se tradičně rozestupovala a nechala osamoceného ruského prezidenta zakončovat na brankáře.

Nikdo se tak nemůže divit, že Putin vstřelil osm gólů, čímž se stal nejlepším střelcem celého zápasu.  Putinův tým pak nakonec vyhrál 14:7.

Ruské agentury na rozdíl od těch světových dokonce tvrdí, že dal gólů deset a to ještě několik gólovek neproměnil.

„Putinovi se dostalo mnoho příležitostí, které mu pravidelně zajišťovali jeho spoluhráči, zatímco s obranou soupeřů se setkal jen velmi málo,“ přiznal britský list Guardian.

Autor: