Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Celý turnaj jsme se lepšili, chválil Rulík. V březnu se vydá navštívit hráče z NHL

Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík. foto: Profimedia.cz

S něčím byl spokojený více, s něčím o poznání méně. Radima Rulíka ale po výhře 5:3 nad Švýcarskem především těšilo, že se čeští hokejisté ani za nepříznivého stavu nepoložili. „Celkově jsme se v utkání lepšili,“ poznamenal kouč národního mužstva. Rozhodnutí vzít na Švédské hry obměněný kádr považoval za velice užitečné.
  17:35

Češi se po dvou prohrách potřebovali zvednout, ale proti Švýcarsku nezačali dobře. Často chybovali, potýkali se s nepřesnostmi, měli velké problémy s rozehrávkou i přechodem do útoku.

„Nebylo to ono, první inkasovaný gól nebyl úplně příjemný. Ale myslím si, že od druhé třetiny jsme měli více ze hry. Většinu času jsme trávili v jejich pásmu,“ těšilo Rulíka.

Když už se zásluhou Petra Zámorského a Daniela Voženílka gólově zadařilo a herní převaha byla patrná, přišla vyrovnávací branka soupeře dvě vteřiny před koncem prostředního dějství.

„Ale pořád jsme věděli, že máme před sebou ještě dvacet minut. Poté jsme sice prohrávali, ale odhodlání kluky neopustilo. Za pracovitost a snahu byli odměněni. Chtěli jsme zakončit turnaj výhrou, což se podařilo,“ líčil osmapadesátiletý kouč.

Zároveň dodal, že Švédské hokejové hry mu leccos napověděly: „Viděli jsme kvalitu domácích, mají tu nejlepší a velice zkušený tým. I Finové přivezli silné mužstvo, ale s nimi jsme sehráli výborné utkání. Naše výkony měly stoupající tendenci.“

Čeští hokejisté slaví výhru 5:3 nad Švýcarskem.

Do obšírnějšího hodnocení se krátce po skončení posledního duelu pouštět nechtěl, v nadcházejících dnech si plánuje rozebrat celý turnaj s kolegy z realizačního týmu.

„Hráčům podáme určité zprávy, jak jsme jejich výkony viděli. Některým se dařilo více, někomu méně. Jsem každopádně rád, že jsme vzali obměněný kádr. Viděli jsme v akci další hráče, což nám hodně pomohlo,“ hlásil Rulík.

V aktuálním ročníku Euro Hockey Tour šlo o nejhorší turnaj pod jeho vedením. Češi získali tři body a v celkové tabulce obsadili třetí pozici, ani herně ve Švédsku nijak zvlášť nepřesvědčili.

„Nevím, jestli nás soupeři mají třeba více načtené. Ale my je každopádně taky. Třeba Finové upustili od urputné obrany, už nehrají takový beton jako dříve,“ poznamenal Rulík.

Ve druhé polovině března plánuje cestu do zámoří, kde se potká s hráči z NHL a zjistí, jak se staví k případné účasti na nadcházejícím světovém šampionátu v Praze a Ostravě.

„Teď ještě nemůžeme cokoliv předvídat, až časem budeme vědět, jak na tom kluci jsou. Mluví se třeba o Dominikovi Kubalíkovi, že bude vyměněný... Uvidíme, co se stane.“

Po návratu si kouč národního týmu vytvoří seznam hráčů, které bude chtít povolat na přípravný kemp před vrcholem sezony.

„Z tří dosavadních turnajů dáme dohromady širší kádr, plus přidáme hráče z Ameriky. Vše bude dané i tím, jak dlouhou sezonu budou mít kluci v klubech. Připravíme si více variant,“ uvedl Rulík.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...