Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Radivojevič: Jsme blízko, ale přitom tak daleko. Vampola? Je normálně s týmem

Sport

  10:00
LIBEREC - Nervy mu pracovaly tak, že se na trestné střílení Jaroslava Hlinky proti Jánu Lašákovi v poslední minutě raději nedíval. „Jen jsem si dal hlavu dolů a čekal na odezvu diváků. Přišla a mně spadl kámen ze srdce,“ vypráví liberecký útočník Branko Radivojevič po výhře 4:3 v pátém zápase.

Branko Radivojevič slaví. foto: ČTK

Radivojevič k výhře přispěl asistencí na vítěznou trefu Michala Řepíka a před tím vyrovnáním na 2:2, když v čase 34:54 usměrnil do branky přihrávku obránce Tomáše Mojžíše.

„Nohy nám trochu nešly, ale věděli jsme, že musíme počkat na nějakou šanci a já to se štěstím proměnil. ‚Mojža‘ dobře načasoval tu nahrávku. Bek byl otočený více ke mně, takže neviděl, že ta přihrávka přichází. Díkybohu, že to tam spadlo a nám se trošku ulevilo. Za toho vyrovnaného stavu 2:2 se pak jde do třetí třetiny lépe,“ popisoval slovenský útočník v libereckých službách.

Extraligovým mistrem se stane Liberec, historie hraje pro něj

Pomohl vám gól k tomu, že pak „šly nohy“ lépe?
Byl jsem rád, že to vyšlo. Je jedno, kdo ty góly dá, pro nás to bylo velmi důležité vítězství.

Jak jste viděl vítěznou trefu Řepíka, který dorážel vaší střelu?
Super, že to tak dopadlo. Já se to snažil jen dostat na branku, ale odrazilo se to. ‚Řepa‘ ví, kde má stát. Má na góly strašný čuch.

Jak vám bylo, když nařídil rozhodčí trestné střílení Sparty v poslední sekundě?
Na konci to bylo na infarkt, ale Jánko nás podržel. Pro mě je trošku nepochopitelné, že devět vteřin před koncem máme puk u nich v pásmu a najednou je z toho trestné střílení. Ale divákům se musel zápas líbit, měl všechno. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou a bylo to napínavé až do konce. Naštěstí s dobrým koncem pro nás.

Branko Radivojevič slaví.

Díky výhře už vám k titulu chybí poslední krok...

Jsme blíže, ale stále to je ještě strašně daleko. Potřebujeme udělat ještě jeden krok, ale Sparta je strašně silný soupeř. Budou rozhodovat maličkosti a také to, kdo bude mít více sil.

Váš brankář Lašák říká, že kdo nebude nohama na zemi, ten sérii nezvládne. Je těžké nemyslet na titul, když vás od něj dělí jediná výhra?
Myslím, že máme dost zkušené mužstvo na to, abychom věděli, jak daleko to je. I když oni budou více po tlakem. Ale máme ho na sobě i my, protože to chceme v Praze ukončit a nevracet už sérii domů. Sedmý zápas by byl loterií. Čím dříve to ukončíme, tím lépe, i kdybychom měli slavit v Praze.

Po vypršení trestu se do sestavy nevrátil útočník Petr Vampola, kterého kouč Filip Pešán nepostavil. Jak to prožívá?
Byl s námi normálně v šatně. I když nehraje, je dál součástí týmu.

Autor: