Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Rebel Duda podepsal v Chomutově roční smlouvu s opcí

Sport

  11:22
CHOMUTOV - Hokejový útočník Radek Duda se stal definitivně hráčem prvoligového Chomutova. Bývalý reprezentant dnes podepsal se severočeským klubem roční smlouvu s možností dvouleté opce. Do Chomutova přichází třicetiletý hráč z extraligových Českých Budějovic, s nimiž se rozešel ve zlém.

Radek Duda (v červeném) při zápase Ligy mistrů. foto: ČTK

O podpisu smlouvy s Dudou, jenž má nálepku kontroverzního hráče, dnes informoval oficiální web KHL Chomutov. "O Radka Dudu velice stál trenér Radim Rulík. Je to hráč s nespornou hokejovou kvalitou a jeho styl hry by nám v náročných prvoligových zápasech mohl pomoct," uvedl mluvčí klubu David Dinda.

Duda měl sice v Českých Budějovicích kontrakt, ovšem jeho pokračování v klubu bylo téměř vyloučeno. K 30. dubnu dostal útočník od Mountfieldu výpověď, kterou však odmítl uznat. Zapravdu mu dala začátkem srpna i smírčí komise Českého svazu ledního hokeje, podle nějž nebyla výpověď podána v souladu s hráčskou smlouvou. Klub následně Dudovi vyplatil více než milion korun, jež mu náležel v rámci čtyř výplat.

Do Českých Budějovic přišel Duda loni v létě, když v předešlé sezoně postupně vystřídal dresy Slavie, Langnau a Basileje. Účastník mistrovství světa 2003, který hrál i za Spartu, Plzeň, Kazaň, Malmö či Ilves Tampere, si v nevydařeném ročníku Jihočechů připsal v extralize ve 49 zápasech 23 bodů za sedm branek a 16 asistencí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!