Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Rekord: Liberečtí zničili Kladno osmi góly během jedné třetiny

Sport

  20:47
LIBEREC - Hokejisté Liberce deklasovali v předehrávce 25. kola O2 extraligy Kladno 8:1. Bílí Tygři vstřelili všechny branky ve druhé třetině a vytvořili rekord české nejvyšší soutěže díky skóre 8:0 během jediné dvacetiminutovky.

Předehrávka 23. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Geus Okna Kladno v Liberci. Brankář Kladna Miroslav Kopřiva po čtvrtém gólu. Poté se nechal vystřídat. foto: ČTK

Severočeši si po čtvrté výhře za sebou upevnili pozici na sedmém místě tabulky. Předposlední Středočeši naopak zaznamenali čtvrtou porážku v řadě.

Do první šance se dostalo Kladno, které přivítalo zpátky v sestavě gólmana Kopřivu a zkušeného útočníka Procházku, ale Kalla zblízka bekhendem Pince nepřekonal. Při Frolíkově vyloučení mohl v šesté minutě otevřít skóre liberecký kapitán Nedvěd, který měl před sebou odkrytou branku, ale trefil jen tyč.

V polovině úvodního dějství při další přesilovce nejprve přišli Bílí Tygři o Nedorosta, který si po Mudrochově čistém bodyčeku poranil rameno, pak v další dobré pozici minul Klimenta. Domácí měli jasnou střeleckou převahu, ale v 15. minutě mohli inkasovat.

Frolík ale v přečíslení dvou na jednoho volil místo přihrávky na Bělohlava střelu z úhlu. Svou převahu ale domácí zúročili ve druhé třetině, v které rychle utkání rozhodli. Měli však nejdříve štěstí, že Rudovský sám před Pincem minul pravou tyč liberecké branky.

Ve 23. minutě už ale skórovali domácí. Rýglova střela skončila za zády povyjetého Kopřivy, puku se zmocnil před bránícím Trončinským Bartovič a zasunul puk do branky, než ji kladenský bek posunul. Regulérnost gólu potvrdil videorozhodčí. Kladenští pak mezi 25. a 26. minutou inkasovali ještě třikrát během 78 vteřin a bylo rozhodnuto.

Nejdříve předložil Kašpařík kotouč při vyloučení Dlouhého volnému Bartovičovi, který zaznamenal svou druhou trefu v krátkém sledu. Rozvrácená obrana nechala gólmana Kopřivu napospas soupeři a další trefy zaznamenali jednoduše Nedvěd a Klimenta. Kopřivu vystřídal Cikánek, jehož v 31. minutě prostřelil od modré čáry v početní výhodě Derner a za 21 sekund ze stejné pozice i Holub.

Liberecký Pinc měl minimum práce, zatímco na 8:0 upravili ještě Klimenta a v další přesilovce Víšek. Hned na začátku závěrečné části trefil ještě tyč Špaček, ale střelecký prach Libereckým zvlhl. Naopak při signalizovaném vyloučením v 54. minutě sebral Pincovi nulu Horna. Kladno prohrálo venku o sedm branek už potřetí v sezoně.

Autor: