Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Reprezentaci bude chybět obránce Ševc, kvůli daním

Sport

  21:57
BRATISLAVA - Hokejový obránce Martin Ševc neposílí reprezentaci v přípravě na mistrovství světa ve Stockholmu. Kouč Alois Hadamczik musí start beka, který se v dresu týmu Skelleftea stal švédským mistrem, oželet s ohledem na tamní daňové zákony. Ševc by v případě, že by po skončení klubové sezony ještě hrál ve Švédsku, musel zaplatit čtyři miliony švédských korun.

Česko. Trenér Alois Hadamczik na střídačce. foto: Reuters

"Chtěli jsme ho do kádru a byli jsme s ním i dohodnutí, že se připojí k týmu v Brně. Hraje ale ve Švédsku na takzvanou daňovou úlevu, na půl roku, což mu teď končí. Nemůže přijet do Švédska a být tam ubytovaný. Kdyby to udělal, musel by zaplatit čtyři miliony švédských korun, což je nereálné," řekl Hadamczik po dnešním přípravném zápase v Bratislavě.

Vedení reprezentace se snažilo situaci vyřešit i za pomoci švédských daňových poradců, generální manažer Slavomír Lener na severu Evropy sám několik let působil, ale nepodařilo se. "Je to zákon schválnosti. Kdybychom hráli ve Finsku, mohl by jet. On momentálně nemůže do Švédska přijet ani na dovolenou, nesmí tam spát," uvedl Hadamczik na adresu hráče, který do týmu Skelleftea přišel až v říjnu a začátek sezony strávil v extraligové Plzni.

Hadamczik z týmu vyřadil útočníky Ondřeje Romana a Vladimíra Svačinu. Již dříve se z přípravy omluvil Jakub Petružálek z Dynama Moskva, který není zdravotně fit.

Autoři: ,