Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Rittich zářil v brance Calgary, skórovali Vrána, Frolík a Nečas

Sport

  7:36
New York - Brankář David Rittich se stal v Torontu hlavním strůjcem výhry Calgary 2:1 po nájezdech, když chytil 35 střel a v rozstřelu všechny tři pokusy domácích. Jakub Vrána podpořil gólem vítězství Washingtonu 5:2 nad New Jersey. Michael Frolík se poprvé trefil v barvách Buffala, které i díky jeho gólu porazilo Dallas 4:1. Branka Martina Nečase neodvrátila prohru Caroliny 2:3 v Columbusu. David Pastrňák pomohl dvěma přihrávkami k výhře Bostonu 4:1 nad Pittsburghem.

David Rittich... foto: Reuters

Toronto překonalo Ritticha pouze ve 49. minutě, kdy William Nylander usměrnil střílenou přihrávku Johna Tavarese do branky a vyrovnal. Český gólman ve zbytku zápasu ještě vytáhl úžasný zákrok vyrážečkou, kterou v přečíslení dva na jednoho zlikvidoval gólovou šanci Austona Matthewse, pronásledovatele Pastrňáka v tabulce střelců NHL. Rittich zastavil i v prodloužení brejk tři na jednoho. Rozstřel rozhodl Matthew Tkachuk.

New Jersey snížilo ve Washingtonu z 0:3 na 2:3, poté ale domácí uklidnil čtvrtým gólem Vrána, který propasíroval střelou z mezikruží puk mezi betony Coryho Schneidera. Skóre uzavřel Alexandr Ovečkin, který tím zkompletoval hattrick. Ruský kanonýr v utkání vyrovnal rekord NHL, když ve všech úvodních patnácti sezonách nasázel alespoň třicet branek. Stejný kousek před ním dokázal pouze Mike Gartner.

Ovečkin se zároveň v historické tabulce střelců přiblížil na rozdíl jedné branky elitní desítce, kterou drží Mario Lemiuex s 690 zásahy.

Frolík zvyšoval v oslabení při power play Dallasu v 58. minutě na 3:1. Kladenský odchovanec trefil prázdnou branku z úhlu od pravého mantinelu. V dresu poražených scházel ve druhém utkání za sebou Radek Faksa, který utrpěl na tréninku zranění v horní části těla.

Carolina v Columbusu upravila skóre na 1:1 a 2:2. V prvním případě vyrovnala díky Nečasovi, který v samostatného úniku překonal Elvise Merzlikinse střelou nad lapačku. Na trefu Nicka Foligna z 59. minuty už ale Hurricanes nenašeli odpověď a Petr Mrázek, který chytil patnáct střel, si připsal čtvrtou prohru z posledních pěti startů.

Výsledky NHL

Boston - Pittsburgh 4:1, Toronto - Calgary 1:2 po sam. nájezdech, Florida - Los Angeles 4:3, NY Islanders - NY Rangers 2:3, Philadelphia - Montreal 1:4, Washington - New Jersey 5:2, Ottawa - Vegas 2:4, Nashville - Anaheim 2:4, Minnesota - Tampa Bay 3:2, Dallas - Buffalo 1:4, Colorado - San Jose 4:0, Columbus - Carolina 3:2, Vancouver - Arizona 3:1.

Autor:

Tajný trik na intimní hygienu v létě
Tajný trik na intimní hygienu v létě

Na trhu s intimní kosmetikou již existuje tolik produktů, ze kterých si můžeme vybrat: gely, emulze, pěny... My vám však pomůžeme s výběrem. Naše 3...