Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zemřel jeden z nejbohatších Slováků a majitel hokejového Slovanu Hrubý

Rudolf Hrubý, bývalý majitel hokejového Slovanu Bratislava. foto: Profimedia.cz

Slovenský hokej smutní. Ve věku devětašedesáti let zemřel Rudolf Hrubý, který byl od srpna 2020 majoritním vlastníkem Slovanu Bratislava. Klub informovala o tragické zprávě rodina zesnulého.
  10:57

Hrubý nebyl výraznou postavou jen na klubové scéně, patřil také mezi členy výkonného výboru slovenského hokejového svazu (SZĽH).

Úspěšný obchodník, spoluzakladatel softwarové firmy ESET a jeden z nejbohatších Slováků, jehož majetek odhadl magazín Forbes na šest miliard korun, převzal klub v tíživé situaci.

Sedmileté působení v KHL a následná pandemie covidu přivedly bratislavský celek do finanční krize, která málem vyvrcholila krachem.

Hrubý společně s dalšími dvěma akcionáři zbavil Slovan dluhů, přinesl mu stabilitu a na konci sezony 2021/22 oslavil mistrovský titul v nejvyšší domácí soutěži.

„HC Slovan Bratislava vyjadřuje jménem všech hráčů, zaměstnanců a fanoušků upřímnou soustrast rodině, přátelům a známým Rudolfa Hrubého. Čest jeho památce,“ stojí v prohlášení na oficiálním klubovém webu.

K tragické události došlo ve stejný den jako k odvolání Vladimíra Růžičky. Zkušený trenér vydržel v prvním zahraničním angažmá jen necelé tři měsíce, Slovan zanechal na předposledním místě tabulky.

Autor:

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč