Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Růžička: Spartu bych ve čtvrtfinále nechtěl. Dvakrát jsme tam dostali sedmičku

Sport

  13:30
PRAHA - Poprvé v historii dovedl Vladimír Růžička Chomutov do play off, v pátek s ním pak prvně postoupil do čtvrtfinále. V něm čeká Piráty buď suverénní vítěz základní části z Liberce, nebo nejlépe střílející tým Sparta. A Růžička po vítězné sérii předkola s Kometou Brno přiznává, že by radši hrál proti Bílým Tygrům, protože na Spartě Piráti v této sezoně pokaždé dostali sedm gólů.

Vladimír Růžiška v jednom z rozhovorů s hlavním rozhodčím. foto: ČTK

Třinec si vynutil rozhodující zápas, Piráti postoupili, Vary jsou v baráži

„To, že jsme zvládli sérii se silným Brnem, by nám mohlo psychicky pomoci,“ řekl Růžička poté, co Piráti díky výhře 4:3 ve čtvrtém zápase předkola v Brně zvítězili v sérii 3:1 na zápasy.

„Liberec nebo Sparta, se kterými se potkáme ve čtvrtfinále, projely sezonou dost suverénně. Kdežto my nemáme co ztratit Budeme se prát o výsledky a nedáme kůži zadarmo. Věřím, že je pozlobíme,“ doplnil.

Pane Růžičko, ve třetí třetině to vypadalo, že Kometa míří za vyrovnáním v sérii. Kdy vám bylo nejhůř?
Když jsme těsně před koncem hráli oslabení tři na pět, nebylo to jednoduché. Ale perfektně jsme to odbránili a měli jsme i štěstí. Kdyby Brno dalo gól, čekal by nás asi zápas číslo pět a v těch to bývá vždycky všelijaké. Nám se naopak podařilo z protiútoku vstřelit branku na 4:3 a zbytek jsme odehráli velice dobře. Brno se už k ničemu nedostalo.

Vladimír Růžička tradičně nebyl spokojen s rozhodčími. I tak Chomutov postoupil.
Vladimír Růžička v důrazném rozhovoru s Peterem Ölveckým.

Jak celkově sérii hodnotíte?
Ačkoliv skončila 3:1 na zápasy, byla velice vyrovnaná. Věděli jsme, že nás proti Kometě čekají těžké zápasy a to se potvrdilo. Postoupili jsme se štěstím. Chtěl bych poděkovat hráčům za obrovskou bojovnost. Nechali na ledě všechno. Rozhodl i náš výborný brankář (Robert Kristan).

Ztráta Vladimíra Růžičky. Přišel o lásku z devítky, ‚dokonalou hokejovou ženu‘

Rozdílovým hráčem celé série byl Roman Červenka, který navíc dnes (v pátek) rozhodl o výhře, že?
Už když jsme příchod Romana připravovali, věřil jsem tomu, že je to jeden z nejlepších hráčů v Evropě. Podařilo se nám ho získat a jak se ukazuje, bylo to hodně důležité. Chci poděkovat majitelům klubu, že se s ním domluvili a udělali mu smlouvu. Je vidět, jak důležitý hráč to pro nás je.

Ve čtvrtečním zápase vás naopak Brno v úvodu jasně přehrálo. Na čem musíte zapracovat?
Problém máme zatím v obranném pásmu. Když nás tam soupeř dostane a hraje tam s námi déle, kupí se chyby. Zapracovat musíme i na koncovce. Dnes jsme za stavu 3:3 měli před sebou několikrát prázdnou bránu a netrefili jsme se.

Bývalému reprezentačnímu trenérovi Růžičkovi zemřela manželka

Ve středu začínáte čtvrtfinálovou sérii. Přál byste si hrát proti Liberci, nebo Spartě?
Liga je strašně vyrovnaná. I když Brno skončilo v tabulce pod námi, před tím hrálo dvakrát ve finále. Loňští finalisté jsou dole, jeden skončil na desátém místě (Třinec) a druhý (Litvínov) hraje o udržení. S kýmkoliv můžete vyhrát i prohrát zároveň. To se potvrdilo. Ale radši bych hrál proti Liberci. Ty zápasy s nimi byly vyrovnané, kdežto na Spartě jsme vždycky dostali sedmičku.

Hřeje vás, že jste u historického úspěchu chomutovského hokeje právě vy?
Neberu to tak, že postup je čistě můj úspěch. Je to práce hráčů, realizačního týmu, vedení a majitelů klubu. Teď chceme dojít co nejdál.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...