Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Šílenost? Zápas NHL pod širým nebem by se mohl uskutečnit za rok v Edenu

Sport

  12:08
PRAHA - VIDEO S dalším smělým plánem přišel majitel společnosti Česká sportovní Miroslav Černošek. Muž, který přivedl do Prahy na tenisovou exhibici Peta Samprase a loni také zápas NHL, dnes představil další svůj projekt. V české metropoli by se mohl odehrát tradiční Winter Classic, teda utkání NHL pod otevřeným nebem! Ze zástupci NHL již o tom usilovně jedná.

Poslední utkání pod otevřeným nebem se odehrálo 1.ledna 2009 mezi domácím Chicagem a Detroitem. foto: AFP

"Jsem vizionář a rád přicházím s něčím, co tu ještě nebylo. V této fázi mohu říct, že máme zájem o jeden konkrétní produkt: zápas venku, pod širým nebem," řekl Černošek v rozhovoru pro časopis Euro. Potvrdil zároveň, že představitelé NHL Českou sportovní oslovili s nabídkou, zda má opět zájem o spolupráci.

Zástupci české společnosti odeslali svůj návrh do zámoří a nyní čekají na reakci druhé strany. "Sdělili nám, že myšlenka i nabídka je zajímavá a překvapivá. NHL o ní teď jedná," řekl tiskový mluvčí České sportovní Karel Tejkal. "Samotná NHL je pro nás stále zajímavá, ale naše snaha je posunout to dále. To je naše priorita," vysvětlil Tejkal.

WINTER CLASSIC 2009: CHICAGO 4-6 DETROIT:

Černošek přiznal, že jej zápasy pod širým nebem v zámoří upoutaly. "Vloni se hrál v Buffalu, přišlo 75 tisíc lidí... Hrálo se za nestandardních podmínek, sněžilo a hráči na střídačkách byli zasypaní sněhem. To mi připadá zajímavé, protože když už mám získat z firem větší peníze, musím přijít s něčím novým," podotkl Černošek. V zápase vedl domácí jako kapitán český obránce Jaroslav Špaček.

Letos se 1. ledna utkali na baseballovém hřišti Chicaga dva tradiční kluby soutěže - Chicago Blackhawks a Detroit Red Wings. Hosté v Aréně Wrigley Field vyhráli před 40 tisíci fanoušků 6:4, mezi střelce se zapsali i dva Češi - hostující Jiří Hudler se trefil dvakrát, jednu branku dal za "indiány" Martin Havlát. Ani jeden již v těchto týmem nehraje. Na Nový rok 2010 se střetnou v Bostonu domácí "medvědi" s Philadelphií Flyers. Za Boston by měl nastoupit český útočník David Krejčí.

NA PŘÍPRAVU WINTER CLASSIC 2010 SE PŘIŠLI PODÍVAT NA BASEBALLOVÝ STADION MINULÝ TÝDEN HRÁČI OBOU TÝMŮ:

Představitelé České sportovní momentálně na projektu intenzivně nepracují, čekají na odpověď ze zámoří. Lokalitu, kde by se případně hrálo, už ale mají: fotbalový stadion Slavie v Edenu. "Myslíme si, že je to jediný stadion, na kterém by to šlo. Mohl by se použít americký model. Jednat ale začneme až poté, co NHL řekne ano," uvedl Tejkal.

Podle zámořských medií by se v příštím roce v Evropě mohlo na úvod kanadsko-americké soutěže představit až šest klubů. Mělo by jít o Columbus, Boston, Minnesotu, San Jose, Phoenix a Carolinu. Předpokládá se, že hrát se bude opět ve Stockholmu a v Helsinkách, další města nejsou známa.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!