Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Skončila základní část NHL, Jágr konečně skóroval

Sport

  9:46
PITTSBURGH - Jaromír Jágr v posledním duelu základní části NHL ukončil své střelecké trápení a po 15 zápasech dal gól, Philadelphia ale v generálce na play off podlehla na ledě Pittsburghu 2:4.

Maxime Talbot gratuluje Jaromíru Jágrovi za gól proti Pittsburgh Penguins. foto: ČTK

Jágr, který předtím naposledy skóroval 8. března do sítě Floridy, se prosadil ve 33. minutě v přesilové hře, kdy svou 19. trefou v sezoně vyrovnal na 2:2.

Sidney Crosby a Jevgenij Malkin ale dvěma góly v závěru druhé třetiny vrátili vedení na stranu Tučňáků a domácí pak už svůj náskok udrželi.

Art Ross pro Malkina

Jevgenij Malkin slaví svůj gól proti New York Rangers se svým spoluhráčem...

Ruský hokejový útočník Jevgenij Malkin z Pittsburghu ovládl produktivitu základní části NHL o 12 bodů před Kanaďanem Stevenem Stamkosem z Tampy Bay.

Pětadvacetiletý Malkin nasbíral v 75 zápasech 109 bodů za 50 branek a 59 asistencí a získal Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování podruhé v kariéře.

V sezoně 2008/09 na ni dosáhl díky 113 bodům za 35 tref a 78 přihrávek z 82 duelů.

Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části získali podruhé za sebou Vancouver Canucks, kteří po výhře 3:0 nad Edmontonem přeskočili na čele tabulky New York Rangers, kteří prohráli 1:4 s Washingtonem.

Patnáct sobotních zápasů také určilo definitivní podobu dvojic pro play off.

Ve Východní konferenci se kromě již jasného souboje mezi Pittsburghem a Philadelphií utkají Rangers s Ottawou, obhájci Stanley Cupu z Bostonu narazí na Washington a Florida, která vyhrála Jihovýchodní divizi, se poměří s New Jersey.

Ďáblové půjdou do vyřazovacích bojů jako tým s aktuálně nejlepší formou, když v sobotu porazili 4:2 Ottawu a připsali si šesté vítězství v řadě. Jedním gólem se na triumfu Devils podílel i český útočník Petr Sýkora.

V Západní konferenci se Vancouver utká s Los Angeles, St. Louis nastoupí proti San Jose, Phoenix narazí na Chicago a Nashville bude bojovat s Detroitem.

Rozpis zápasů play off oznámí vedení NHL v neděli odpoledne zámořského času, první zápasy jsou na programu ve středu 11. dubna.

Autoři: ,

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...