Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slavia je jednu výhru od semifinále, Liberec srovnal krok s Plzní

Sport

  21:38
PRAHA - Hokejisty pražské Slavie dělí jedna výhra od postupu do semifinále extraligy. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky porazili ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu play off Zlín 6:5 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 3:1. Hokejisté Liberce porazili ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série play off extraligy Plzeň těsně 4:3 a vyrovnali stav na 2:2 na zápasy. Série Slavia - Zlín pokračuje ve čtvrtek ve Zlíně. Pátý duel Liberec - Plzeň se hraje ve čtvrtek.

Roman Červenka ze Slavie překonává Jakuba Sedláčka ze Zlína. foto: ČTK

V sestavě Zlína se poprvé v play off objevil Hamrlík, na svůj vstup do čtvrtfinále však zkušený zlínský bek nebude rád vzpomínat. Hned při svém prvním střídání byl totiž na ledě při Kadlecově gólu. Slavia se dostala do vedení již po 35 vteřinách.

V polovině zápasu se produktivita obou celků zastavila, i proto, že Slavia se ve třetí třetině snažila více myslet na obranu. Ve 48. minutě však byli krátce po sobě vyloučeni Doležal s Vašíčkem a hosté toho využili. Slipčenka překonal Leška a svou třetí brankou v zápase snížil na 4:6.

O ještě větší drama se postaral v 56. minutě Köhler, jenž od modré překvapil Slipčenka a hosté snížili na rozdíl jediné branky. Při závěrečné power play byl blízko vyrovnání Leška, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Kadlec, jemuž ve skórování zabránil jen obětavý zákrok Linharta.

Plzeň začala přesilovkou, ale Bílí Tygři vedli na začátku i na konci
Už na konci druhé minuty měla Plzeň k dispozici přesilovku, když svůj seriál přestupků proti pravidlům odstartoval Nedorost, ale početní výhodu utnul již po chvilce zbytečným faulem Vlasák. Poté, co se síly na ledě vyrovnaly, obtáčel se kolem branky Kašpařík, jeho šanci však chybělo lepší zakončení. Ve 14. minutě ale Bílí Tygři v rychlosti dobře kombinovali a Špaček celou akci zakončil skvěle provedeným blafákem.

Z druhé části hry bylo odehráno jen 25 sekund a pokračující přesilovka Liberce skončila. Puk se odrazil ke Kašpaříkovi, který měl z bezprostřední blízkosti snadný úkol. Úspěšný střelec si ve 28. minutě svou gólovou radost zopakoval a svou pozici měl ještě jednodušší, než tomu bylo v prvním případě. Výtiskovo tečované nahození se odrazilo přímo k volnému Kašpaříkovi, jenž po 20 vteřinách využil další početní výhodu. Pöpperle neměl šanci zareagovat.

Ve 48. minutě se vřítil do útočného pásma liberecký kapitán Nedvěd a svou obávanou ranou zápěstím z kruhu pro vhazování skórovat. Minutu nato mohl zvýšit Blatný, ve výtečné pozici ale pálil jen do Pöpperleho. Plzeň se snažila o vyrovnání, ale marně. Minutu před koncem opustil Pöpperle svou branku, 24 vteřin před koncem si obě lavičky vybraly hned po sobě ještě oddechový čas, ale na těsné výhře Bílých Tygrů už se nic nezměnilo.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!