Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Slavia je ve finále

Sport

  23:43
PRAHA - Hokejisté pražské Slavie porazili v rozhodujícím sedmém semifinálovém zápase play off extraligy Liberec 2:1 a po dvou letech si znovu zajistili postup do finále. Svými góly se o to zasloužili útočníci Jaroslav Bednář a Jakub Klepiš. Soupeřem pražského celku v jeho čtvrtém boji o titul budou České Budějovice, nebo Karlovy Vary.

Jakub Klepiš z HC Slavia Praha a brankář týmu Bílí Tygři Liberec Marek Pinc v rozhodujícím sedmém utkání semifinálové série play-off.. foto: ČTK

Oba týmy se dnes v závěrečném duelu série představily ve stejných sestavách jako v sobotu v Liberci, Slavia však tentokrát začala jako správný domácí tým mnohem aktivněji. Během dvou minut si tak brankář Pinc připsal několik těžších zákroků, jeho protějšek Svobodu prověřil poprvé až v třetí minutě Čermák.

Slavia byla za svou aktivitu nakonec i odměněna. Hostující beci Žabka a Zíb se stáhli k Červenkovi, který stihl posunout puk k volnému Bednářovi a nejlepší klubový střelec otevřel skóre.

Několik tisíc fanoušků severočeského klubu v O2 Areně rozesmutněl v 52. minutě Klepiš, jenž využil Podkonického zaváhání a při signalizované výhodě překonal Pince opakovaným pokusem podruhé.  Hosté však dokázali duel ještě zdramatizovat. Ratajův zkrat jim nabídl přesilovku pět na tři, v níž Podkonický tečoval Jirušovu střelu a tři minuty před koncem normální hrací doby vedla Slavia jen 2:1.

Šance na případné vyrovnání však hodně snížilo Nedorostovo vyloučení 136 vteřin před koncem. Necelou půlminutu před sirénou se však proti pravidlům provinil i Klepiš a Liberec tak mohl zkusit power play. Kašpaříkova střela s Ratajovou tečí však jen těsně za brankovou čáru neprošla. Slavia tak i v sedmém duelu série udržela domácí neporazitelnost a může se těšit na finále.

Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Bednář (Červenka), 52. Klepiš (Sloboda) - 57. Podkonický (Jiruš). Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:1. Diváci: 13.268. Konečný stav série: 4:3.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!