Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Slavia vyhrála, Budějovice v LM končí

Sport

  21:57aktualizováno  22:12
PRAHA - Hokejisté Slavie neprohráli ani ve třetím zápase v nové hokejové Lize mistrů. Ve švédském Linköpingu zvítězili Pražané po divoké přestřelce 5:4 a jsou blízko postupu do semifinále prestižní soutěže. Naopak České Budějovice se nadále trápí, ruské Ufě podlehli 0:3. A to ještě hosté v poslední třetině výrazně ubrali.

Slávisté se radují z branky. foto: ČTK

Byla to divoká hokejová severská noc. Z gólové přestřelky nakonec vyšli vítězně bojovníci pražské Slavie, kteří dokázali přehrát domácí celek chytrou, nápaditou a důraznou hrou.

Jen ve druhé třetině ze svého nasazení polevili a domácí celek, vedený trenérem Slavomírem Lenerem, je za to tvrdě potrestal třemi góly. První a třetí třetinu sešívaní jasně opanovali, tu první vyhráli 2:0 a tu poslední 2:1, kdy dokonce v jednu chvíli prohrávali 4:3.

Domácím v závěru došli síly. Trio Majeský, Hlinka a Hlaváč téměř neslezlo z ledu a závěrečném náporu doslova všichni tři šlapali vodu. Hosté si výhru zasloužili, dvě branky vstřelili v oslabení, jednu v přesilovce a zbývající ve hře pět na pět. Pokud příští středu Curych Švédy neporazí, slávisté již před posledním utkáním budou mít jistotu postupu.

Další trápení má za sebou naopak soubor kouče Ernesta Bokroše. České Budějovice podlehli ruskému gigantovi Ufě 0:3 a to ještě mohou považovat výsledek za lichotivý. Bohužel, jihočeši se trápí a když navíc jdou do zápasu předem poraženi, ani to jinak dopadnout nemůže. Ufa si již zajistila postup do semifinále.

VÝSLEDKY - SKUPINA D:
Linköping HC - Slavia Praha 4:5 (0:2, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. Eriksson (Persson), 26. Majeský (J. Hlinka), 39. Beaudoin (Surový), 42. Eriksson (Fernholm, Petterström) - 6. Sklenář (Žižka), 14. J. Novák (Kadlec, Červenka), 24. Červenka (Bednář, Vašíček), 46. Bednář (Červenka, Tomica), 49. Doležal (Beránek). Rozhodčí: Rönn, Partanen (oba Fin.) - Gienke, Pedersen (oba Nor.). Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 6000.

SKUPINA C:
Mountfield České Budějovice - Salavat Julajev Ufa 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Medvěděv, 16. Mikeska (Konstantin Kolcov), 25. Vorobjov (Těreščenko). Rozhodčí: Hansen (Nor.), Kurmann - Fluri, Muller (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 4109.

Autoři: