Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Slavia zápas s Vary otočila a vyhrála po nájezdech. Litvínov přehrál Plzeň

Sport

  17:30aktualizováno  21:39
PRAHA - V úvodních duelech předkola play off vyhrály domácí týmy. Litvínov porazil Plzeň 4:2, když tři branky vstřelil v početních výhodách. Slavia ve třetí třetině prohrávala 3:1, ale do šedesáté minuty stihla vyrovnat. Prodloužení rozuzlení nepřineslo, tudíž rozhodly nájezdy. V nich Karlovarští neuspěli, a tak si rozhodující trefu připsal Tomáš Svoboda.

Sparta - Slavia (Svoboda, Sklenář). foto: ČTK

Slavia v nájezdech dokonala obrat
Slavia od úvodních minut tahala za kratší konec. Karlovy Vary po osmnácti minutách vedly díky brankám Klímy a Kumstáta 2:0, do konce první třetiny ale snížil obránce Vašíček.

Ve druhé třetině ale vstřelil druhý gól v utkání Petr Kumstát a Západočeši tak vedli 3:1. před třetí dvacetiminutovkou se šatnou domácích zřejmě přehnal uragán, po dvou odehraných minutách dostal sešívané do zápasu Petr Jelínek. V 51. minutě vyrovnal junior Jakub Krejčík, a tak se začalo "od nuly".

Jelikož prodloužení o vítězi nerozhodlo, na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich ani jeden z karlovarských hokejistů neuspěl, ale za domácí se trefili Svoboda a Krenželok.

O výhře Litvínova rozhodly přesilovky
Litvínov vyhrál první zápas předkola play off na domácím ledě nad Plzní 4:2. Tři branky vstřelili Severočeši v početních výhodách. Litvínovští se po brankách Černého a Stříteského dostali do dvoubrankového vedení. Na přelomu druhé a třetí třetiny se s góly "roztrhl pytel". Ve 38. minutě snížil plzeňský Vostřák, ovšem do konce druhé třetiny vrátil domácím dvougólové vedení Švarný. Dvě minuty po změně stran ale opět snížil Vlasák.

Uklidňující branku na 4:2 dal v 55. minutě Jakub Černý, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Horčičkou.

Odvety jsou na programu už ve čtvrtek od 17:40 respektive 18:15.

Předkolo play off Tipsport extraligy:

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0) Branky a nahrávky: 20. Vašíček (T. Svoboda, Kadlec), 42. P. Jelínek (T. Svoboda, Vondrka), 51. Krejčík (Micka, Roth), rozhodující nájezd T. Svoboda - 6. T. Klíma (Sloboda), 18. Kumstát (Skuhravý, Pech), 34. Kumstát (Košťál). Rozhodčí: Šindler, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 3956. Stav série: 1:0.

HC Benzina Litvínov - HC Plzeň 1929 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) Branky a nahrávky: 1. Černý (Vopat), 11. Stříteský (Jánský), 40. Lukeš (Švarný, Jánský), 55. Černý (Jareš) - 38. Vostřák (Straka), 42. Vlasák. Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:1. Diváci: 5745. Stav série: 1:0.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!