Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Debakl s plivancem. Slováci dostali od Švýcarů osm gólů a zapsali dva pětiminutové tresty

Švýcar Tristan Scherwey v souboji s Michalem Krištofem ze Slovenska. foto: ČTK/AP

Riga/Praha - Na letošním hokejovém světovém šampionátu už není neporažený tým. Jako poslední padli Slováci, kteří dostali osmibrankový příděl od Švýcarů (1:8).
  18:14

Ti si naopak spravili náladu po úterním sedmibrankovém výprasku od Švédů.

Také tyto výsledky ostatně dokazují, jak vyrovnané a nevyzpytatelné mistrovství světa se v lotyšské Rize hraje.

Slováci vstoupili do duelu se soupeřem, který byl z posledního výprasku viditelně otřesený, daleko lépe.

Na začátku 4. minuty byl blízko gólu Gernát, branku ale těsně minul. Následně byl přísně (leč správně) potrestán za faul loktem do oblasti hlavy a krku u mantinelu Pospíšil (ten si na soupeře ještě vyskočil). Ani to rozjezd našich východních sousedů nezastavilo, po chybě brankáře Berry měl Sukel’ před sebou prázdnou branku, leč minul.

Naopak Švýcaři měli vzápětí na druhé straně štěstí, střela Diaze od modré se otřela o hokejku bránícího Studeniče, a bylo to 1:0.

„Měli jsme smůlu, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Doplatili jsme na vlastní nedisciplinovanost,“ smutnil po duelu centr Miloš Roman. „Prohráli jsme s výborným soupeřem. Rozhodčí byli hrozní, oba, ale na to se nemůžeme vymlouvat,“ přidal se asistent trenéra Ján Pardavý.

Když v 26. minutě zvýšil Loeffel, hra svěřenců Craiga Ramseyho se sesypala. Švýcaři tak jako proti Čechům zářili v přesilovkách, kterých využili hned pět.

Tu poslední pak hráli za další pětiminutové vyloučení Slováků.

V 52. minutě Rosandič nejdříve podkopl Siegenthalera, který oplácel krosčekem. Až sem běžná situace, rozhodčí ukázal na oba.

Jenže následně rodák ze Záhřebu prokázal svoji horkou jižanskou krev, když si směrem k soupeři a čárovému odplivl, za což následovala cesta do šaten.

„Prostě se musíme poučit a vrátit se ke své hře,“ házel debakl rychle za hlavu Roman.  V sobotu večer bude mít se spoluhráči šanci na nápravu proti Dánům.

Švýcarsko - Slovensko 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 10. Diaz (Hofmann, Andrighetto), 21. Andrighetto (Diaz, Hofmann), 26. Loeffel (Scherwey, Bertschy), 37. Hofmann (Corvi, Loeffel), 41. Meier (Alatalo, Kurashev), 45. Kurashev (Untersander, Ambühl), 53. Hofmann (Ambühl, Andrighetto), 55. Loeffel (Moser, Bertschy) - 46. Krištof (Cehlárik). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Gouin (Kan.) - Constantineau (Fr.), Oliver (USA). Vyloučení: 4:5, navíc Pospíšil a Rosandič (oba Slovensko) oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 5:0. Bez diváků.

Sestavy:

Švýcarsko: Berra - Diaz, Geisser, Untersander, Moser, Siegenthaler, Loeffel, Alatalo - Simion, Corvi, Hofmann - Kurashev, Hischier, Ambühl - Andrighetto, Vermin, Meier - Scherwey, Bertschy, Herzog - Mottet. Trenér: Patrick Fischer.

Slovensko: J. Hudáček - Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Jánošík, Kňažko, Ivan, Gachulinec - Cehlárik, Hrivík, Lantoši - Holešinský, Krištof, Pospíšil - Studenič, Miloš Roman, Kelemen - Skalický, M. Sukeľ, Liška. Trenér: Craig Ramsay.

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...